Sport

Când se va debloca bugetul sportului din Alexandria?

finantareSituaţia tinde să devină una critică în privinţa sportului din municipiul Alexandria, cluburile sportive care se află în raport de asociere cu Consiliul local şi Primăria Alexandria fiind deja în a treia lună de când nu au mai primit finanţare. Blocarea sportului din Alexandria, ca urmare a controlului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Alexandria în luna iunie a.c., se spera să-şi găsească o rezolvare, pozitivă, într-un timp relativ scurt, cât să se permită continuarea activităţii normale pentru cluburile de performanţă. Numai că, au trecut zilele, săptămâni şi lunile, iar acum cluburile au epuizat toţi banii pe care i-au mai drămuit din prima jumătate a anului.

Cel mai grav efect al acestei blocări a finanţării către sportul din Alexandria este desfiinţarea “forţată” a echipei FCM 2 Alexandria, implicit cesionarea locului acesteia în Liga a 5-a, deoarece clubul încă nu ştie cât mai poate duce competiţia la prima echipă, respectiv în Liga a 4-a. Spunem că este grav acest lucru, deoarece acolo, la FCM 2 Alexandria, era pepiniera fotbalului alexăndrean, baza echipelor de seniori, respectiv grupele de copii promovate de la CSS Alexandria.

În altă ordine de idei, să “remarcăm” faptul că actualul haos existent în sportul alexăndrean este alimentat şi de situaţia bazelor sportive, mai exact a sălilor unde să se poată face pregătire şi să se dispute jocurile oficiale. În condiţiile în care n-au bani “să iasă din casă”, cluburile din Alexandria – referindu-ne aici la cele care joacă în sală – trebuie să rezolve, temporar, şi problema locului de desfăşurare a activităţii. Astfel că, Baschet club Teleorman Alexandria se pregăteşte mai mult la Giurgiu, ceea ce implică costuri suplimentare şi, dacă nu se rezolvă problema de la sala de sport a Şcolii nr. 7, acolo va juca şi jocurile oficiale, la fel ca şi echipa HC Teleorman Alexandria.

Despre cluburile celelalte, referindu-ne la judo, karate, fotbal feminin sau fotbal-tenis, ce să mai spunem, cum îşi vor desfăşura activitatea, din cauza lipsei banilor, doar ei ştiu!

Poate că acest ultim semnal de alarmă ar trezi pe cei în măsură să rezolve situaţia, atât cât se mai poate salva, până nu este prea târziu, pentru sportul din Alexandria!

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.