Politic

Când părea că apele s-au liniştit, sondajul intern a iscat un nou scandal în PNL

sondajIntens pregătitul şi mult aşteptatul sondaj intern al liberalilor teleormăneni, care va da candidatul liberal pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ la localele din vara anului viitor, a ajuns la final. Astfel, sondajul efectuat pe un număr de 800 de cetăţeni cu drept de vot, din municipiul Alexandria, l-a dat câştigător pe liderul democrat-liberalilor alexăndreni, Florin Titirişcă, acesta reprezentând intenţia de vot a 24,8% dintre cei chestionaţi, în timp ce liberalul George Drăghici a reprezentat opţiunea a 13,87% dintre repondenţi.

În şedinţa BPJ de luni, 23 noiembrie, subiectul principal al întâlnirii liberalilor teleormăneni a fost, aşa cum era de aşteptat, rezultatul sondajului intern. Cel care a agitat de această dată apele în sânul marelui PNL a fost copreşedintele PNL Alexandria George Drăghici, acesta acuzând că sondajul liberal a fost, de fapt, o “mascaradă” şi că altfel stau lucrurile atunci când vine vorba de intenţia de vot a electoratului alexăndrean pentru candidaţii PNL. Şi, dacă se ia în calcul faptul că liberalul Drăghici a realizat, aproape concomitent cu sondajul oficial, un sondaj paralel, în care erau abordate aceleaşi probleme, iar rezultatul acestuia este cu mult diferit faţă de cel oficial, niciunul dintre cei doi candidaţi nedepăşind 10%, acuzaţiile liderului PNL capătă, dintr-odată, un oarecare sens. De altfel, se pare că suspiciunile în ce priveşte corectitudinea sondajului oficial l-au determinat pe liberalul Drăghici să recurgă la un sondaj paralel, care să-i confirme sau să-i infirme bănuiala.

Totodată, mai susţin unele surse liberale, George Drăghici a precizat în cadrul întâlnirii că niciunul dintre cei doi candidaţi PNL din sondaj nu are şanse reale pentru a câştiga Primăria Alexandria, iar soluţia este ca alt candidat să reprezinte PNL în alegeri. Deocamdată însă, nimeni nu ştie cine ar putea fi faimosul candidat, “pe modelul Klaus Iohannis”, care să reuşească în aproape jumătate de an, cât a mai rămas până la alegeri, să revoluţioneze politica din municipiul reşedinţă de judeţ.

Şi, pentru ca divergenţele din sânul liberalilor teleormăneni să se transforme în ceartă în toată regula, a început să curgă cu cereri de demisii şi acuzaţii de blat. Dar, cum nu este primul scandal din sânul organizaţiei liberale din judeţ, este foarte posibil ca, şi de această dată, liberalii să dea mâna şi să cadă la pace, “pentru binele partidului”, mai ales că alegerile bat la uşă, iar marele PNL şi-a stabilit obiective ambiţioase în acest sens. Bineînţeles, mai există şi varianta ca vreun greu de la Centru să facă o vizită în judeţ şi să calmeze spiritele, aşa cum s-a mai întâmplat, de altfel, cu alte ocazii.

Între timp, oarecum detaşat discuţiile iscate în organizaţia municipală şi ferm convins că sondajul a fost unul de natură să-l convingă de ceea ce ştia deja, respectiv că este varianta liberală cu cele mai mari şanse în alegeri, Florin Titirişcă concepe strategii care să-l apropie de electorat şi să-i crească cele 24,8 procente din sondaj. Iar succesul în alegeri depinde, susţine liderul democrat-liberal, de scoaterea la urne a electoratului pasiv, acelaşi electorat pasiv care, în scrutinul pentru prezidenţiale din toamna anului 2014, i-au adus victoria candidatului PNL Klaus Iohannis. (Violeta Mocanu)

4 Comments

 1. Nea Trifane,personal nu te cunosc,dar de cand te urmaresc pe aci, am inteles ca nu prea te mai baga nimeni in seamape la partid!Parca spuneai ca esti intemeietorul pd-ului,deci cred ca ai o varsta respectabila si ma duce la gandul ca nu prea mai mult pana dai”coltul”si lozinca pe care zici ca o tot propovaduesti, nu o sa mai apuci sa o vezi pusa in aplicare!Si inca ceva,cum adica sa te apuci de treaba cand tu esti neinteles de nimeni in partid!?

 2. Valutistul Titirisca cere demisia adventistului Parvulisca pe motiv ca acesta este ancetatt de DNA, iar el nu este inca!

 3. TITIRISCA detasat!Cel mai puternic, serios si bun!!!!TITIRISCA!!!!!Nimeni nu misca!!!!

 4. Asa este ,sa aduca la urne a celor indecisi care au votat Presedintele tari,care
  a spus,clar:
  “PUNCT,,,,,,SI,,,,,,DE,,,,,,LA,,,,,..,CAPAT. ! ”
  Colegul Florin Titirisca stie teoria mea de 25 de ani,,,,,,,pe care trebuie sa o arate
  electoratului ca o v-a puna in aplicare ca PRIMAR,,,,,:
  “AFARA. CU MILIARDARII POLITICI DIN PNL !”
  lozinca valabila si la judet,care daca se aplica de cand tot o lansez de atatia ani,
  la PD,,,,,,,la PDL,,,,,,,la noul PNL,,,,,,si o sustin pana la moarte pentru ca este cauza
  pentru care tot romanul a ramas saracul Europei,,,,,.si un sfat colegilor:
  desfiintati legea nescrisa a comportamentului a o parte dintre romani:
  “Toata lumea,tepuieste pe toata lumea “,,,,,,,mentalitate ramasa de pe
  timpul comunismului,,,,,,,,sa ne apucam de treaba si sa creasca nivelul de trai,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.