Politic

Când lucrurile păreau să se aşeze în PNL Teleorman, vechii liberali orchestrează un puci

liberaliEugen Pîrvulescu, actualul preşedinte interimar al vechilor liberali, nu se poate lăuda cu o vechime însemnată în PNL, însă ascensiunea sa în interiorul partidului a fost una fulminantă. Explicaţia ar putea veni şi din faptul că tânărul liberal a avut de-a lungul timpului o relaţie foarte bună cu preşedintele de drept al partidului Marin Almăjanu. Mai mult, este cunoscut faptul că Eugen Pîrvulescu a fost mâna dreaptă a preşedintelui Almăjanu, care, prins mai tot timpul cu treburi pe la Bucureşti, l-a delegat pe acesta să conducă şedinţele de partid. Astfel că, oficializarea interimatului lui Pîrvulescu pe perioada indisponibilităţii preşedintelui Almăjanu n-ar fi trebuit să ridice mari probleme în tabăra vechilor liberali.

Numai că lucrurile par să nu stea chiar aşa, astfel încât, în ultima perioadă au apărut numeroase zvonuri potrivit cărora mai mulţi liberali nemulţumiţi de interimatul prelungit al lui Eugen Pîrvulescu s-au hotărât să ia atitudine şi să iniţieze o acţiune de strângere de semnături ale contestatarilor liberalului, pe care să le înainteze conducerii de la Centru. Potrivit unor surse liberale, demersul urma să se încheie în timpul vizitei celor doi copreşedinţi PNL în judeţ, anulată între timp din motive obiective.

Potrivit aceloraşi surse, se pare că iniţiatorul demersului este nimeni altul decât Alexandru Iliescu, liberal cu state vechi, despre care s-a spus că este principalul opozant al interimarului Pîrvulescu.

Contactat telefonic, referitor la demersul de a-l contesta pe Eugen Pîrvulescu, Alexandru Iliescu nu a confirmat zvonul, dar nici nu l-a infirmat.

S-a rezumat la a spune că aşteaptă vizita celor doi copreşedinţi PNL în judeţ şi ne-a sfătuit să apelăm la biroul de presă pentru mai multe informaţi, deşi poate că şi Alexandru Iliescu este conştient de faptul că Maria Stoian, purtătorul de cuvânt al partidului, nu ştie prea multe despre jocurile subterane pe care nemulţumiţii din partid le fac.

Ilie Bălan, un alt liberal vechi, ne-a lămurit însă referitor la iniţiativa unora dintre liberali, de a-l contesta pe actualul interimar Eugen Pîrvulescu. În acest sens, Ilie Bălan a declarat că ”mai mulţi liberali, printre care chiar Alexandru Iliescu alături de Adrian Savu şi o serie de primari ai vechiului PNL, printre care edilii de la Buzescu, Vârtoape, Sfinţeşti sau Necşeşti, au iniţiat un demers, prin care îl contestă pe Eugen Pîrvulescu, motivul invocat fiind dorinţa acestuia de a accede la prima funcţie în partid, deşi experienţa sa liberală nu este una îndelungată. Mai exact, mai nou venitul Pîrvulescu nu prea are dreptul, în viziunea nemulţumiţilor din PNL, să ocupe funcţia de preşedinte al partidului, în condiţiile în care sunt alţi liberali mult mai îndreptăţiţi să ocupe prima funcţie în partid”.

Referitor la ce urmează să se întâmple cu demersul răzvrătiţilor, Ilie Bălan a precizat că, “din moment ce vizita celor doi copreşedinţi PNL în judeţ s-a amânat, semnăturile strânse vor fi trimise la Centru, împreună cu o solicitare, potrivit căreia este cerută venirea unuia dintre liderii PNL în Teleorman, mai exact a liberalului Ludovic Orban, pentru o perioadă de aproximativ trei luni, termen în care se pot organiza alegeri în vechiul PNL, în urma cărora să rezulte un preşedinte ales şi nu numit, care să aibă legitimitate”.

Despre demersul răzvrătiţilor din PNL a vorbit şi preşedintele organizaţiei liberale din Alexandria, George Drăghici, potrivit căruia 13 dintre cei 17 primari liberali sunt semnatari ai documentului ce urmează să fie trimis la Centru. Totodată, George Drăghici s-a declarat susţinător al demersului încă de la preluarea interimatului de către Pîrvulescu şi a precizat totodată că numeroşi liberali teleormăneni s-au alăturat acţiunii pe parcurs.

Rămâne de văzut în ce mod conducerea de la Centru va tranşa situaţia, în condiţiile în care numirea lui Pîrvulescu în funcţia de preşedinte interimar al partidului s-a făcut chiar cu girul liderilor liberali de la Bucureşti.

În acest context, este, totuşi, greu de înţeles de ce liberalii din vechea gardă au aşteptat atâta timp pentru a da glas nemulţumirilor, în condiţiile în care în organizarea vizitei celor doi copreşedinţi, Blaga şi Gorghiu, erau cuprinse o serie de întâlniri cu oameni de afaceri şi fermieri din Teleorman, care au rămas, prin anularea vizitei, cu ochii în soare.

De asemenea, este ciudat cum tocmai iniţiatorii acţiunii de strângere de semnături, Iliescu şi Savu, au ales tăcerea deplină – în cazul lui Savu, respectiv evitarea oricărui răspuns concret la întrebările noastre – în cazul lui Iliescu, ţinând cont că se prevalează tocmai de vechimea lor în partid şi de legitimitatea pe care le-o dă acest lucru.

 

Pîrvulescu: “Ei, în primul rând, îl contestă pe Almăjanu”

 

Contactat telefonic, Eugen Pîrvulescu ne-a declarat că ştie despre demersul început de acum 2 luni, când nici măcar nu preluase atribuţiunile preşedintelui Almăjanu, însă consideră că PNL Teleorman “nu înseamnă doar cei câţiva contestatari care, în acest moment, ar trebui să facă muncă de partid, nu de destabilizare. Ar trebui să ştie, de asemenea, că eu doar am preluat atribuţiunile preşedintelui Almăjanu, nu şi funcţia de preşedinte. Dacă ei, colegii mei, vor alegeri sau preşedinte interimar de la Bucureşti, conform declaraţiilor lor, înseamnă că ei, în primul rând, îl contestă pe Almăjanu”.

(Violeta MOCANU)

4 Comments

  1. Imi amintesc cum cu ceva ani in urma Savu cat se da el de PNL-ist batea disperat pe la toate usile sa- l sustina si pe el politicul (oricare) sa ajunga director. A si ajuns, insa a fost dezamagitor. Acum mai incearca inca o data dupa ce a facut bocanci la PSD. Aveti grija fratilor si astuia sa nu ii oferiti puterea. Pericol mare. Distruge precum seceta.

  2. O sleahta de penali e se lupta pentru ciolan…

  3. uite de-aia penelistii n-or sa vada puterea in teleorman. ei se sapa unul pe altul, ba din orgolii marunte sau mai mari, ba ca sa moara si capra vecinului.Si, uite-asa, pesedistii nici nu trebuie sa mai miste un deget ca sa-si asigure continuitatea la ciolan

  4. cine, bre sa vina? toti sunt o apa si un pamant… eugen e mai in firea lu și serios.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.