Social

Campusurile şcolare începute în Teleorman au fost abandonate

Începute în perioada 2007-2008, lucrările la aşa zisele campusuri şcolare care urmau să asigure un învăţământ tehnic şi profesional de calitate au fost abandonate din lipsă de fonduri. Astfel, zeci de mii de euro s-au dus pe apa sâmbetei, la această dată şantierele începute atunci fiind într-o formă avansată de degradare în cele mai multe dintre cazuri. Recent, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au adus în discuţie reluarea lucrărilor în contextul dezvoltării bazei materiale pentru învăţământul profesional şi tehnic, însă nici de data aceasta nu au fost identificate fondurile necesare.

La nivel naţional sunt începute şi abandonate lucrări la aproximativ 160 de campusuri şcolare care urmau să aibă internate, cantine, ateliere, amfiteatre, săli de sport, cluburi ale elevilor etc. Nici Teleormanul nu face excepţie. Potrivit reprezentanţilor ISJ în perioada 2007-2008 au fost demarate lucrări la Grupul Şcolar Auto din Roşiorii de Vede. După ce a fost realizat un procent de aproximativ 20% din proiectul iniţial, lucrările au fost abandonate din lipsă de fonduri. La Zimnicea, unde urma să fie realizat poate cel mai mare şi mai modern campus şcolar din judeţ nu s-a realizat decât aproximativ 10% din lucrările prevăzute. Ceva mai mult s-a realizat la Grupul Şcolar Agricol din Alexandria, însă după ce a fost reabilitată clădirea în care se desfăşoară cursurile şi aici lucrările au fost abandonate. Conform proiectului iniţial, la Agricol Alexandria urma să fie realizată o fermă care ar fi asigurat elevilor o pregătire corespunzătoare în domeniu, însă lucrările demarate cu aproape cinci ani în urmă au rămas în fază incipientă.

Lucrări abandonate mai sunt şi la alte unităţi de învăţământ teleormănene al căror proiect de reabilitare a fost aprobat pentru finanţare în perioada 2007-2008. Un astfel de caz este Grupul Şcolar Tehnic din Videle, însă lista nu se opreşte aici.

Pentru continuarea lucrărilor, reprezentanţii Ministerului Educaţiei se gândesc să atragă fonduri din străinătate. De asemenea, firmele româneşti ar putea fi cointeresate pentru a participa la finanţarea lucrărilor. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.