Eveniment

“Campionii Reciclării”, concurs organizat de Primăria municipiului Alexandria

Primăria Municipiului Alexandria organizează, în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor Teleorman, în perioada aprilie – iunie 2019, concursul “Campionii Reciclării” destinat elevilor din ciclurile primar și gimnazial din toate unitățile de învățământ de municipiu si are drept principal scop creșterea nivelului de conștientizare asupra problematicii reciclării deșeurilor, încurajarea adoptării unui comportament responsabil față de mediu în rândul tinerilor.

Obiective urmărite sunt conștientizarea elevilor în ceea ce priveşte importanţa colectării selective a deşeurilor;  creşterea gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile; reducerea cantităţii de deşeuri menajere de la punctele de colectare.

Concursul se desfășoară etapizat pentru grupuri reprezentative de deșeuri reciclabile: APRILIE – HÂRTIE / CARTON; MAI – PLASTIC / ALUMINIU; MAI –  DEȘEURI ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE).

În prima etapă, ce s-a desfășurat în perioada 15.04.2019 – 19.04.2019, s-a colectat cantitatea de aproximativ 21 tone de hârtie/carton.

Pentru fiecare kilogram de hârtie/carton depus se acordă 1 punct.

Pentru fiecare kilogram de plastic depus se acordă 1 punct.

Pentru fiecare kilogram de aluminiu depus se acordă 3 puncte.

Pentru fiecare kilogram de DEEE depus se acordă 3 puncte.

Se vor acorda două premii pentru clasele care colectează cumulat la finalizarea tuturor etapelor cele mai mari cantități de deșeuri, câte unul pentru fiecare ciclu de învățământ – dotarea clasei și premierea cu ghiozdane echipate complet pentru elevii din clasele câștigătoare.

Se va acorda un premiu pentru unitatea de învătământ care colectează cele mai mari cantități de deșeuri si astfel obtine cel mai mare punctaj – dotarea curții școlii în funcție de necesități.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec va premia clasele care colectează cele mai mari cantități de DEEE-uri din fiecare unitate de învățământ.

Clasele care au colectat cantitatea cea mai mică de deșeuri vor participa la ateliere organizate în cadrul Depozitului Central de la Mavrodin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.