Eveniment

Campionat de Majorete în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Asociaţia Euro Teleorman, în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Tinerilor Teleorman şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, organizează anul acesta prima ediţie a Campionatului Judeţean de Majorete, o competiţie sportivă la care sunt invitate să participe liceele din judeţ. Concursul are ca scop promovarea unui grup de majorete care să reprezinte judeţul Teleorman la nivel naţional. Pe lângă promovare, proiectul îşi propune să implice tinerii în activităţi sportive extraşcolare, să promoveze lucrul în echipă, mişcarea şi sportul românesc în general.

La începutul acestei săptămâni a avut loc tragerea la sorţi în urma căreia a fost stabilită ordinea de intrare în concurs a liceelor care s-au înscris în competiţie. S-au prezentat reprezentanţii a 11 dintre liceele teleormănene care vor intra în competiţie în ordinea: Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria; Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria; Liceul Teoretic Zimnicea; Colegiul National “Al. D. Ghica” Alexandria; Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” Turnu Măgurele; Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roşiorii de Vede; Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria; Colegiul Naţional “Anastasescu” Roşiorii de Vede; Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria; Liceul Teoretic Piatra; Colegiul Naţional “Unirea” Turnu Măgurele

Campionatul judeţean de majorete se va desfăşura în Alexandria (la Sala Sporturilor), data nefiind anunţată până acum de organizatori.

“Pornind de la importanţa şi necesitatea mişcării în rândul tinerilor din ziua de astăzi şi antrenarea lor în competiţii sportive, continuând cu spectacolul şi atracţia pe care o exercită majoretele în cadrul concursurilor, Consiliul Judeţean al Tinerilor din Teleorman au demarat acest proiect. Fenomenul “majorete” a luat amploare în ultimii ani, ajungându-se la competiţii bine organizate şi structurate pe diferite niveluri şi categorii. Aflate la limita dintre sport şi artă, spectacolele susţinute de majorete au, de fiecare dată, un farmec aparte, reprezentând în acelaşi timp un excelent mod de petrecere a timpul liber prin practicarea unei activitati fizice plăcute. O activitate care merită să fie popularizată şi încurajată”, au declarat iniţiatorii proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.