Eveniment

Campanie de informare în caz de cutremur, derulată intens de ISU Teleorman

Inspectoratul pentru Situații de Urgență  “A.D. Ghica” Teleorman a desfășurat mai multe acțiuni în vederea informării și educării preventive a cetățenilor în caz de curtremur.  Sub sloganul “Împreună, MAI pregătiți”, pompierii teleormăneni au oferit materiale de informare, din cadrul campaniilor naționale “Nu tremur la cutremur”, “R.I.S.C.”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și  “Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Acțiunile au făcut parte din programul “Săptămâna Protecției Civile”, ce s-a desfășurat în perioada 25 februarie – 4 martie. De-a lungul acestei săptămâni, salvatorii s-au deplasat în mai multe locații, pentru ca informațiile să fie răspândite la nivelul cât mai multor persoane: în zonele comerciale ale orașului Zimnicea, dar și ale municipiului Roșiori de Vede, în localitățile Sârbeni și Videle, la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, din municipiul Alexandria, la Școala Gimnazială Bogdana, la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roșiori de Vede, dar și în multe alte locuri din județ.

Elevii au fost instruiți cu privire la modul de comportare premergător, pe timpul și după producerea unui seism, atât la școală, cât și acasă, cetățenii din Teleorman au primit materiale de informare preventivă. De asemenea, ISU Teleorman a organizat “Ziua porților deschise”, prilej pentru elevi de a folosi o parte dintre echipamentele pompierilor. Au fost organizate și o serie de activități de prezentare a tehnicii de intervenție, de care copii au fost încântați cel mai mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.