Social

Campania “Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” a ajuns la Roșiorii de Vede

În cadrul campaniei naționale de prevenire a victimizării minorilor “Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, ofiţerii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalitaţii, împreună cu reprezentanţi ai altor structuri cu atribuţii în domeniu au desfăşurat, luni, 06 septembrie 2021, o acţiune informativ – preventivă  pe raza municipiului Roşiorii de Vede, în spații publice intens circulate de părinți și copii, zona centrelor comerciale, zona magazinelor de rechizite și papetărie.
În întâlnirile interactive cetăţenii, părinţi, copii şi bunici au fost informaţi cu privire la comportamentele de risc și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, la şcoală pe drumul către şcoală și în mediul on-line. Totodată, poliţiştii le-au oferit materiale (orare, flyere) şi recomandări preventive .

Campania de prevenire a victimizării minorilor a demarat pe 1 septembrie și până pe 10 septembrie, polițiștii teleormăneni se vor adresa părinților și bunicilor, folosind cât mai multe căi de comunicare posibile, astfel încât aceștia să beneficieze de cât mai multe informații pentru ca reîntoarcerea copiilor la școală să se desfășoare în siguranță.

În acest sens, polițiștii adresează și o serie de recomandări: “Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te ce face copilul tău, unde este și cu cine; stabilește-i copilului tău un program astfel încât să știi tot timpul unde este și ce face; ai grijă de unde achiziționezi produsele necesare acestui nou început. Nu uita că datele cardului nu se comunică; spune-i copilului la cine să apeleze atunci când se ivește o problemă și stabilește o persoană care să-l supravegheze când nu ești lângă el; discută cu copilul și asigură-l de toată disponibilitatea ta de a-l ajuta și îndruma pe viitor; află care sunt prietenii copilului tău din viața online și offline; în fiecare zi, dedică-i timp copilului tău, indiferent ce vârstă are; nu uita că pe site-urile Poliției Române și IPJ Teleorman, la secțiunea “Prevenire”, poți găsi recomandări pentru siguranța ta și a copilului tău”, transmit reprezentanții IPJ Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.