Social

Campania de vaccinare împotriva poliomielitei poate continua fără probleme în Teleorman

În conformitate cu prevederile OMS nr. 1412/22.11.2013 privind scoaterea cu titlu gratuit a unor cantităţi de produse aflate în păstrarea C.N. Unifarm S.A. şi pentru asigurarea unei situaţii de normalitate în domeniul asistenţei medicale, Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman i-au fost repartizate 4.081 de doze de vaccin poliomielitic inactiv (VPI), doze de vaccin pe care, potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman le va repartiza, în perioada imediat următoare, către cabinetele de medicină şcolară din cadrul unitaţilor de învătământ, cât şi către cabinetele medicilor de familie pentru a se putea realiza imunizarea pacienţilor, conform calendarului de vaccinări.

Calendarul de vaccinări din 2013 este stabilit de Ministerul Sănătăţii, inspectorii sanitari subliniind faptul că vaccinurile se administrează numai cu seringi de unică folosinţă.

Vaccinările încep încă din primele 24 de ore de viaţă, în maternitate, unde în primele 24 de ore şi din a doua până în a 7-a zi de la naştere, la maternitate se administrează vaccinul împotriva hepatitei B şi BCG (antituberculoză). La vârsta de două luni, copiii trebuie să fie vaccinaţi de către medicii de familie cu vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B, iar vaccinul pneumococic conjugat ar urma să fie inclus la această vârstă, tot printr-un calendar de vaccinări al MS din 2014.

La patru luni, copiii trebuie vaccinaţi de către medicii de familie cu vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B şi vaccinul pneumococic conjugat ce urmează a fi introdus în calendarul naţional de vaccinări. La şase luni, copiii trebuie vaccinaţi cu vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B. La 12 luni, se administrează vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B, dar şi vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion.

La 14 luni, micuţii vor fi invitaţi să fie imunizaţi cu vaccin pneumococic conjugat, dacă acesta se va include de anul viitor în schema naţională de vaccinare, la patru ani trebuie să primească DTPa (vaccin diftero-tetano-pertussis acelular), la medicii de familie.

Copiii de clasa I, de 7 ani, primesc, la şcoală, în cadrul campaniilor naţionale, vaccin rujeolic-rubeolic-oreion, cei de 6 ani şi 8 ani (care împlinesc aceste vârste, până în 2014) primesc, tot la şcoală, vaccin polio inactivat, iar cei de 14 ani primesc, tot prin campanii naţionale, la şcoală, vacin diftero-tetanic pentru adulţi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.