Economie

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început, în Teleorman/ Cele mai multe doze de vaccin, alocate Spitalului Județean; alte 280 de doze au revenit celorlalte spitale din județ

5.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distribuite, la nivel național, în ultima zi a anului, dintre acestea 400 de doze pentru unitățile medicale din județul Teleorman. Conform datelor oficiale de pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, cele mai multe dintre dozele de vaccin repartizate județului Teleorman, respectiv 120, au ajuns la cea mai mare unitate medicală din județ, Spitalul Județean de Urgență, în timp ce restul de 280 au fost împărțile celorlalte spitale din Teleorman. Conform Strategiei naționale de vaccinare, dozele de vaccin sunt destinate personalului prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

“Astăzi, 31 decembrie, procesul de vaccinare continuă atât în centrele de vaccinare deschise în București, cât și în țară, fiind distribuite 5.800 doze, după cum urmează (…) Spitalul Județean de Urgență Alexandria (120 doze), Spitalul Municipal Turnu Măgurele (75 doze), Spitalul Orășenesc Videle (50 doze), Spitalul Caritas Roșiorii de Vede (70 doze), Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede (25 doze), Spitalul Orășenesc Zimnicea (60 doze).

În centrele de vaccinare menționate anterior se vor utiliza atât doze recepționate de România în prima tranșă, cât și în cea de-a doua tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a Municipiului București. Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat”, se arată în informarea de pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.