Social

Campania de vaccinare continuă în Teleorman/ Centrele rămân deschise, echipele mobile merg în localitățile rurale pentru a administra serul anti-COVID

Campania de vaccinare anti-COVID continuă, la nivelul județului Teleorman, și după maratonul de vaccinare organizat, de autorități, la Sala Polivalentă din Alexandria. Astfel, teleormănenii care nu s-au imunizat până acum o pot face, în continuare, în centrele deschise în cele cinci municipii și orașe, unde se vaccinează cu serul produs de Pfizer BioNTech, dar și în mediul rural, la Cervenia (Pfizer), Plosca (Pfizer), Balaci (Pfizer), Furculești (Moderna), Talpa, Olteni și Botoroaga (în cele trei centre fiind administrate atât serul produs de Pfizer BioNTech, cât și cel produs de AstraZeneca).

De asemenea, teleormănenii pot opta și pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson, care are regim de administare monodoză, în cabinele medicilor de familie. Lista medicilor de familie care s-au înscris în campania de vaccinare a fost publicată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică, la adresa: https://www.dsptr.ro/doc/covid-19/date-contact-medici-de-familie-vaccin-janssen.pdf. Potrivit autorităților, numărul de cereri pentru acest tip de vaccin a crescut, în ultima perioadă, fiind solicitat de persoanele care vor să plece din țară în perioada următoare și care nu vor să aștepte pentru administrarea celei de-a doua doze în cazul tipurilor de ser cu rapel.

De altfel, numai în cele trei zile în care s-a derulat Maratonul Rapelului, 195 de persoane s-au prezentat la Sala Polivalentă din Alexandria pentru a fi vaccinate cu serul Johnson&Johnson.

Începând cu data de 1 iunie, se pot imuniza anti-COVID și copiii cu vârste de 12 ani și peste, cu serul produs de Pfizer BioNTech, dacă se prezintă la centrele de vaccinare împreună cu un părinte sau cu tutorele legal, care trebuie să-și dea acordul.

Mai mult, pentru a duce vaccinul cât mai aproape de oameni, autoritățile județene au decis ca echipe mobile din centrele de vaccinare organizate la nivelul județului să se deplaseze în localitățile rurale, pentru a-i imuniza pe cei care vor, dar care nu pot să ajungă la centre din varii motive, cum ar fi imposibilitatea de a se deplasa, distanța prea mare sau lipsa unui mijloc de transport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.