Economie

Campania de promovare a programelor de dezvoltare rurală s-a încheiat la Videle

După ce în perioada 15-23 septembrie prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan a avut o serie de întâlniri cu producătorii din sectorul legumicol și pomicol, care a avut ca scop prezentarea unor demersuri menite să vină în sprijinul activității acestora și a oportunităților de finanțare care le sunt adresate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în a doua parte a lunii octombrie a fost demarată o nouă serie de întâlniri privind posibilităţile pe care UAT-urile le au prin accesarea de fonduri europene prin PNDR, dar şi posibilităţi de dezvoltare și prin alte programe cu finanţare europeană, cum ar fi Programul Operaţional Regional (POR), care se deschide în luna decembrie, sau Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG V-A România-Bulgaria.

Întâlniri au avut loc în toate oraşele şi municipiile din Teleorman cu primarii localităţilor arondate fiecărei zone, ultima întâlnire având loc joi, 19 noiembrie, la Videle.

În cadrul acestei ultime întâlniri au venit, pe lângă primarii localităţilor zonei Videle, şi mulţi fermieri care au dorit să ştie când le vor fi făcute plăţile pentru cererile unice pe suprafaţă, oportunităţile de dezvoltare şi plăţile directe fiind două din principalele teme discutate la Videle.

La finalul întâlnirii s-a pus accent pe principala preocupare a femierilor, respectiv plăţile pe suprafaţă, Eugen Coman, directorul APIA, răspunzând întrebărilor agricultorilor prezenţi la întâlnire. Acesta le-a spus că se fac eforturi considerabile ca, în cel mai scurt timp, să fie făcute plăţile pe suprafaţă, reamintindu-le potenţialilor beneficiari ai ajutorului pentru culturile calamitate că este în curs procedura de depunere a dosarelor pentru calamităţi, termenul final fiind 30 noiembrie. “Fiecare potenţial beneficiar îşi poate depune dosarul la acelaşi centru local sau judeţean unde a depus şi cererea unică de suprafaţă. Singura rugăminte a mea este aceea de a evita depunerea actelor în ultima zi deoarece pot exista aglomerări în sistem”, a spus şeful APIA Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.