Eveniment

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale “Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!” în judeţul Teleorman

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului reprezintă o prioritate a Poliţiei Române pentru anul 2016. Furturile reprezintă categoria de infracţiuni contra patrimoniului cu ponderea cea mai însemnată, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Teleorman, iar dintre acestea, furturile din locuinţe şi cele din societăţi comerciale sunt cele mai importante, atât ca număr de fapte, cât şi ca impact asupra populaţiei.

În data de 20.10.2016, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia de Ordine Publică, respectiv Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.) au lansat Campania de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale “Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”.

Scopul campaniei este informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale. Campania se va desfăşura în perioada octombrie – decembrie 2016 în Bucureşti şi cele 41 de judeţe.

La nivelul judeţului Teleorman Campania “Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!” va fi desfăşurată de lucrători din cadrul  I.P.J.Teleorman – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Ordine Publică (poliţia de proximitate) şi Ofiţerul de relaţii publice.

Printre activităţile ce urmează a fi desfăşurate în cadrul campaniei se numără transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă şi distribuirea către beneficiari a unor materiale informativ-preventive care conţin recomandări destinate autoprotecţiei, activităţi informativ-preventive destinate administratorilor de societăţi comerciale /asociaţii de proprietari, posesorilor de locuinţe; organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor, desfăşurarea de acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice şi distribuirea materialelor realizate și expunerea afişelor campaniei la sediile unităţilor de poliţie, avizierele asociaţiilor de proprietari, în centrele comerciale şi în alte locuri publice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.