Eveniment

Campania de informare pentru prevenirea incendiilor, derulată de pompierii teleormăneni, continuă

Timp de 10 zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman derulează o campanie, al cărei scop este acela de a informa în mod direct cetățenii din fiecare localitate a județului cu privire la prevenirea incendiilor, ținând cont mai ales de situația operativă înregistrată la nivelul ISU Teleorman, cu zeci de incendii de locuințe în perioada sezonului rece.

Demarată în data de 11 februarie, misiunea de a aduce la cunoștința cetățenilor din mediul rural a măsurilor de prevenire a incendiilor a continuat și miercuri, 15 februarie, în localitățile Călinești, Poroschia, Cosmești, Talpa, Segarcea Vale, Saelele, Lunca, Lița, Islaz, Vedea și Drăgănești de Vede.

Zeci de persoane au intrat în contact cu pompierii și autoritățile locale, pentru a afla cum să prevină izbucnirea unui incendiu de locuință, accentul fiind pus pe mijloacele de încălzire, instalațiile electrice și aparatele de gătit pe gaze.

“Misiunea de informare preventivă a salvatorilor teleormăneni va continua până duminică, 20 februarie, când preconizăm că vom reuși să ajungem în toate localitățile din județ.

Oameni buni, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru, iar împreună să spunem STOP INCENDIILOR DE LOCUINȚE!”, transmite mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al istituției.

Cu o zi înainte, pe 14 februarie, salvatorii teleormăneni au fost în localitățile Moșteni, Crevenicu, Mereni, Găleteni, Saelele, Lunca, Nenciulești, Parul Rotund, Mavrodin, Izvoarele, Păuleasca, Bogdana, Ulmeni, Drăgănești de Vede și Vedea.

Grupul țintă vizat de această campanie de informare este reprezentat de persoanele vulnerabile, respectiv de bătrânii ce locuiesc singuri, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cetățenii cu o situație materială precară.

Concomitent cu diseminarea materialelor de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „F.O.C. – Focul Omoară Copii”, pompierii, sprijiniți de voluntarii ISU Teleorman, personalul clerical și reprezentanții autorităților locale, le explică oamenilor riscul la care se expun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor și modul cum aceste situații neplăcute pot fi evitate.

Tot luni, pompierii au fost alături de copiii prezenți în unitățile de învățământ, pe care i-au învățat cum să se pregătească pentru a face față unui incendiu, cum să acorde primul ajutor în mod corect și ce date trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112 în situații de urgență. “Suntem convinși de faptul că o parte din informațiile prezentate acestora vor ajunge și la membrii familiilor lor sau la prieteni, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne ofere satisfacția că populația va fi mai bine pregătită pentru a face față unor evenimente negative reale”, mai spun reprezentanții ISU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.