Economie

Campania agricolă de primăvară, la final

În județul Teleorman, vremea capricioasă din primele luni ale anului a influenţat derularea campaniei agricole de primăvară. Astfel, lucrările în câmp au debutat mai târziu decât s-a preconizat, întârzierea fiind datorată zapezilor căzute în luna martie, urmate fiind de topirea bruscă şi, ulterior, de fenomenul de băltire care a afectat nu mai puţin de 27.678 de hectare de teren.

Primele culturi au fost însămânţate abia la începutul lunii aprilie, se arată într-o informare a Direcţiei Agricole Teleorman.

Potrivit datelor furnizate, în campania agricolă de primăvară au fost însămânţate aproape 194.000 de hectare, pe cele mai mari suprafeţe fiind cultivate porumb (64.929 ha) și floarea soarelui (82.342 ha). Conform sursei citate, alte 4.625 ha au fost însămânţate cu mazăre boabe, în timp ce 1.390 ha au fost rezervate cartofului (timpuriu, semitimpuriu, de vară, de toamnă).

„Pregătirea şi desfăşurarea în bune condiţii a campaniei agricole din primăvara anului 2018 a fost o preocupare majoră a producatorilor agricoli, prin orientarea producţiei agricole în concordanţă cu tendinţele previzibile ale pieţei interne şi externe”, se arată în informarea instituţiei.

Campania de toamnă, în schimb, s-a derulat cu succes în 2017 la nivelul judeţului Teleorman, informează reprezentanţii Direcţiei Agricole, astfel că s-au semănat aproximativ 257.000 de hectare de teren cu grâu, orzoaică şi triticale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.