Eveniment

Campania „10 pentru siguranță” a ajuns la final/ 58 de activități au fost derulate în unitățile școlare din Teleorman

La nivelul județului, timp de două săptămâni, în perioada 07-20 septembrie, s-a desfășurat campania de informare și prevenire a fenomenului infracțional în unitățile de învățământ și zonele adiacente – “10 PENTRU SIGURANȚĂ”, fiind vizate atât unități școlare din mediul urban, cât și din mediul rural, campania adresându-se elevilor de diferite vârste, părinților și profesorilor. În cadrul campaniei, au fost desfășurate 58 de activități în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județ, fiind vizate atât unități școlare din mediul urban, cât și din mediul rural.

Conform calendarului întocmit de participanți (polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Teleorman, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Teleorman, precum și ai Inspectoratului Școlar Teleorman), demersul a debutat cu activități de informare și prevenire în zona centrelor comerciale și a magazinelor cu rechizite școlare, organizatorii desfășurând activități și în parcuri și locuri de agrement, cu aflux de cetățeni, ulterior campania desfășurându-se în unități școlare din Alexandria (Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Liceul Constantin Noica, Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială nr. 7, Liceul Alexandru Ioan Cuza, Liceul Tehnologic nr.1, Școala Gimnazială Mihai Viteazul și Școala Gimnazială nr.5), Turnu Măgurele (Școala Mircea cel Bătrân, Grupul Școlar Tehnic Sf. Haralambie, Liceul Tehnologic General David Praporgescu), Zimnicea (Școala Gimnazială nr.3 Zimnicea și Liceul Zimnicea), dar și în unități de învățământ din mediul rural, respectiv Școala Gimnazială Măgura, Școala Gimnazială Vitănești, Școala Gimnazială Poroschia, Școala Gimnazială Țigănești, Liceul Olteni și Liceul Piatra.

La final de campanie, organziatorii spun că atât copiii, cât și părinții și-au manifestat interesul față de recomandările primite, interacționând pe parcursul întâlnirilor și solicitând informații referitoare la programele derulate în vederea asigurării unui climat de siguranță necesar desfășurării procesului educațional.

Au fost distribuite 1.890 de materiale de informare și prevenire, cu referire la siguranța în lumea reală și în cea virtuală, siguranța elevilor pe drumul spre școală sau de la școală către casă, comportamentul preventiv în trafic, consumul de droguri sau alte substanțe interzise, siguranța în școală și zonele adiacente, precum și în familie.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Teleorman au oferit sfaturi cu caracter general elevilor și părinților, îndrumându-i pe cei mici să apeleze la ajutor specializat în situația în care se confruntă cu diverse probleme acasă, la școală sau în grupul de prieteni.

De asemenea, li s-a atras atenția părinților cu privire la controlul pe care aceștia trebuie să îl aibă asupra copilului, să-i cunoască anturajul și modalitățile de petrecere a timpului liber.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman le transmit elevilor, părinților și profesorilor că vor intensifica acțiunile de prevenire a absenteismului școlar, pentru a preveni delincvența juvenilă și a combate orice situație care ar putea duce la victimizarea minorilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.