Social

Căminul de bătrâni de la Talpa a primit de la Consiliul Judeţean 250.000 de lei pentru salariile angajaţilor

Întruniţi în şedinţă ordinară luni, 27 martie, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea contribuţiei Judeţului Teleorman, prin Consiliul Judeţean Teleorman, la finanţarea Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dependente „Sf. Maria” din comuna Talpa, pentru perioada ianuarie-aprilie 2017.

Concret, potrivit proiectului adoptat, căminul de bătrâni de la Talpa va primi 254.000 de lei pentru finanţarea cheltuielilor de personal, pentru perioada ianuarie-aprilie 2017, respectiv până la expirarea Contractului de asociere nr. 4519 din 28 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare.

„În conformitate cu prevederile art. 35 alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu completările şi modificările ulterioare, autorităţile deliberative pot aproba colaborarea sau asocierea pentru realizarea unor lucrări şi servicii puvlice locale, fapt concretizat prin asocierea Judeţului Teleorman prin Consiliul Judeţean cu comuna Talpa prin Consiliul Local Talpa, cu scopul sprijinirii Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dependente „Sf. Maria”, prin contractul de asociere nr. 4519 din 28 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare. Conform prevederilor art.6 alin. 6.1. din contractul de asociere nr. 4519/2010 aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr.33 din 28 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţean Teleorman se obligă să finanţeze cheltuielile de personal. Suma necesară finanţării cheltuielilor de personal pentru anul 2017 a fost calculată pentru perioada ianuarie-aprilie 2017, în valoare de 254.000 de lei, respectiv până la expirarea Contractului de asociere nr. 4519 din 28 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în expunerea pe motice a proiectului de hotărâre.

Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dependente „Sf. Maria” din comuna Talpa sigură protecţie socială pentru 50 de persoane vârstnice dependente, în regim rezidenţial, astfel încât acestea să poată să-şi asigure viaţa în condiţii de siguranţă. Activitatea de protecţie socială presupune servicii de calitate care să acopere toate nevoile persoanelor varstnice dependente asistate, inclusiv în ceea ce priveşte asistenţa medicală, precum şi de recuperare. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.