Social

Căminul de bătrâni de la Saelele a primit de la Consiliul Judeţean 200.000 de lei pentru cheltuielile de funcţionare

Întruniţi în şedinţă ordinară la începutul acestei săptămâni, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea contribuţiei Judeţului Teleorman, prin Consiliul Judeţean Teleorman, la finanţarea Centrului Social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale, comuna Saelele, pentru anul 2017.

Concret, potrivit proiectului adoptat, căminul de bătrâni de la Saelele va primi 204.248 de lei pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare pentru anul în curs.

„Strategia Consiliului Judeţean Teleorman în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârsnice este de a implementa un sistem de protecţie socială pentru persoanele de vârsta a treia, asigurându-le o viaţă cât mai decentă. O modalitate prin care se pot asigura servicii de protecţie socială de calitate este aceea prin implicarea Consiliului Judeţean Teleorman în rezolvarea acestor probleme, respectiv prin susţinerea funcţionării Centrului Social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale, comuna Saelele. (…) Astfel, în conformitate cu prevederile art. 35, alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile deliberative pot aproba colaborarea sau asocierea pentru realizarea unor lucrări şi servicii publice locale, fapt concretizat prin încheierea Acordului de parteneriat între Judeţul Teleorman prin Consiliul Judeţean Teleorman şi comuna Saelele prin Consiliul Local Saelele, care are ca scop finanţarea în comun a cheltuielilor de funcţionare a Centrului Social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale Saelele, cota de participare a Consiliului Judeţean fiind de 60% din cuantumul total al cheltuielilor de funcţionare”, se arată în expunerea pe motve a proiectului de hotărâre.

„Centrul social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale” de la Saelele, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional, a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de peste 1,8 milioane de lei şi pune la dispoziţia bătrânilor din localitate şi împrejurimi 24 de locuri de cazare. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.