Social

Căminele pentru bătrâni Cervenia şi Furculeşti, transformate în servicii sociale în subordinea DGASPC Teleorman

Monica DUMITRESCU

Întrunit în şedinţă extraordinară marţi, 31 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat reorganizarea Căminelor pentru Persoanele Vârstnice Cervenia şi Furculeşti, servicii publice de interes judeţean cu personalitate juridică, aflate în subordinea Consiliului Judeţean, prin transformarea lor în servicii sociale, fără personalitate juridică, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Conform Hotărârii adoptate cu unanimitate de voturi, personalul angajat, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor două cămine, va fi preluat de către DGASPC Teleorman. De asemenea, patrimoniul căminelor va fi preluat de DGASPC Teleorman.

Decizia a fost luată deoarece, în condiţiile Legii 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, în forma actuală de organizare, Căminele pentru Persoanele Vârstnice Cervenia şi Furculeşti nu pot fi acreditate ca furnizori de servicii sociale, iar cererea de acreditare în vederea obţinerii licenţei de funcţionare trebuie făcută de un furnizor de servicii sociale acreditat – pentru Consiliul Judeţean Teleorman singurul furnizor de servicii sociale acreditat fiind DGASPC Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.