Politic

Calotă Florică Ică: „Sper că PSD va avea înțelepciunea să nu ne vâneze oamenii în teritoriu”

Odată cu ieșirea ALDE de la guvernare, mulți dintre cei implicați și-au pus problema viitorului pe care îl vor avea majoritățile constituite în teritoriu de PSD și formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, dacă membrii ALDE cu funcții în Consiliul Județean sau în consiliile locale își vor păstra privilegiile sau vor pleca odată cu miniștrii și secretarii de stat ai ALDE.

Răspunsul la întrebare am încercat să-l aflăm de la deputatul ALDE de Teleorman și, totodată, liderul județean al formațiunii politice.

„Sper că PSD va avea înțelepciunea să nu ne vâneze oamenii în teritoriu. Bineînțeles că depinde de organizațiile județene ale PSD dacă vor trece la schimbarea oamenilor noștri, dar înțelept politic ar fi să nu facă acest lucru. Mai mult, în ceea ce privește Consiliul Județean, unde avem un vicepreședinte, din ce știu eu este nevoie de două treimi pentru ca acesta să fie schimbat, iar PSD nu are această majoritate, așadar ar trebui să facă o alianță cu PMP sau PNL pentru a-l schimba pe domnul Cocoșilă. Dar așa cum am mai spus, eu i-aș sfătui, totuși, pe cei de la PSD să nu ne vâneze oamenii în teritoriu”, a declarat președintele ALDE Teleorman, Calotă Florică Ică.

Pe de altă parte, potrivit deputatului ALDE, în perspectiva alegerilor prezidențiale, cel mai probabil săptămâna viitoare va fi semnat un protocol cu PRO România, urmând să se unifice grupurile parlamentare din Senat și Camera Deputaților ale celor două partide.

„Cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi semnat un protocol de colaborare cu cei de la PRO România. Vom deveni al treilea grup parlamentar ca mărime, avem undeva la 60 de parlamentari împreună”, a mai precizat Calotă Florică Ică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.