Politic

Calotă Florică Ică: “România are nevoie de responsabilitate, disciplină și solidaritate”

Deputatul de Teleorman Calotă Florică Ică face apel la calm, responsabilitate și atitudine rațională, în perioada grea cu care se confruntă întreaga lume și, implicit, România. Printr-un mesaj postat pe contul său de pe o rețea de socializare, parlamentarul de Teleorman explică de ce este important ca oamenii să respecte regulile și recomandările autorităților.

“Lumea întreagă se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultimii zeci de ani – criza provocată de coronavirus. Trăim cu toții vremuri dificile. În momente dificile este nevoie de implicarea tuturor și de măsuri imediate. Prioritatea absolută trebuie sa fie protejarea sănătății populației, salvarea de vieți, limitarea extinderii pandemiei și eradicarea acestui virus”, transmite deputatul de Teleorman, Calotă Florică Ică, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

De asemenea, deputatul Calotă Ică trece în revistă măsurile adoptate de Guvernul Orban, menite să ajute angajații și companiile afectate de criza provocatdă de epidemia de coronavirus, pentru a limita efectele economice negative. Astfel, alesul de Teleorman menționează, printre altele, întregul pachet de măsuri de sprijin pentru angajații și companiile afectate de pandemia COVID-19, cu o alocare bugetară de 30 de miliarde de lei și impact economic estimat la aproximativ 100 de miliarde de lei; majorarea plafonul de garantare a creditelor pentru IMM prin intermediul Fondului de garantare cu 5 miliarde de lei, acesta poate fi suplimentat cu alte 5 miliarde și putem ajunge la 15 miliarde; achitarea șomajul tehnic de către stat, pentru angajații din companiile care au fost afectate de criza coronavirus.

De asemenea, deputatul Calotă menționeză și legea prin care sunt acordate zile libere unuia dintre părinții cu copii sub 12 ani, pe perioada în care sunt ănchise școlile, dar și modificările aduse Codului Penal, prin care sunt înăsprite pedepsele pentru cei care nu respect carantina sau mint în declarații

“În aceste momente este nevoie de calm, responsabilitate și atitudine rațională. Cu toții trebuie să urmăm toate regulile și recomandările autorităților. O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viață. Cu eforturile tuturor, vom ieși cu bine din această încercare, iar România va câștiga bătălia cu coronavirusu”, mai spune deputatul Calotă Florică Ică în mesajul său.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.