Politic

Calotă Florică Ică: “Dacă nu la alegerile din decembrie, peste patru ani cu siguranţă ALDE va fi cel de-al doilea partid din România ca pondere”

aldeSamuel Calotă a trecut la ALDE

 

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va fi concentrată pe municipii şi oraşe, de unde ALDE îşi extrage cea mai mare parte a voturilor, iar ţinta stabilită pentru scrutinul de pe 11 decembrie este de 13-15%, a anunţat preşedintele ALDE Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 29 septembrie. Alături de liderul ALDE Teleorman s-au aflat şi Aurel Cinzeacă, prim-vicepreşedinte al Biroului ALDE Teleorman, precum şi Samuel Calotă, alăturat recent proiectului politic ALDE.

În cadrul conferinţei de presă au fost abordate atât subiecte ce ţin de politica de la nivel central, în acest sens fiind dezbătute ultimele evenimente din interiorul PNL, cât şi situaţia de pe scena politică din judeţ şi pregătirea alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie.

Referitor la situaţia din interiorul PNL, după demisia co-preşedintelui Vasile Blaga, deputatul Calotă Florică Ică a precizat că, din punctul său de vedere, lucrurile se vor înrăutăţi, iar partidul va ajunge, mai devreme sau mai tâtziu, la disoluţie. Pe această cale, liderul ALDE Teleorman a făcut un apel către foştii săi colegi din PNL de a se alătura partidului politic pe care îl conduce la nivel de judeţ

„La nivel central, în această perioadă se pretrec anumite lucruri care, personal, mă fac să cred că, într-adevăr, ALDE va deveni a treia forţă politică, se va consolida, iar procentele cu care suntem creditaţi în acest moment mă fac să cred că acest lucru se va întâmpla. (…) În perioada următoare cred că în PNL se vor întâmpla lucruri majore, în sensul că acest partid va ajunge cumva la disoluţie. Se vor desprinde mari bucăţi care vor pleca către alte partide. În acest caz, eu fac un apel către colegii mei liberali, alături de care am fost peste 20 de ani, să vină alături de noi în ALDE şi să construim adevăratul liberalism. Ceea ce se întâmplă în PNL numai liberalism nu se numeşte”, a precizat preşedintele ALDE Teleorman.

În ceea ce priveşte alăturarea la ALDE a fostului vicepreşedinte UNPR Teleorman, Samuel Calotă, deputatul Calotă Florică Ică a precizat că este un plus pentru partid şi, totodată, că formaţiunea politică pe care o conduce are uşile deschise pentru orice teleormănean care consideră că are ceva de spus în politica din judeţ.

„Domnul Samuel Calotă şi-a exprimat dorinţa de a ni se alătura în acest proiect politic, este binevenit, ALDE este un partid deschis, cu uşile larg deschise, iar noi suntem dispuşi să primim alături de noi toţi oamenii care au ceva de spus în politica teleormăneană. Nu-mi rămâne decât să-l asigur că va fi bine primit în partid, noi lucrăm foarte bine în echipă, nu avem veleităţi de lider, şi aş vra ca toţi cei care vin alături de noi să pună umărul pentru ca în alegeri să scoatem un rezultat, pe care-l estimez eu foarte bun. Îmi permit, în acest sens, să fac şi o previziune: dacă nu acum, la alegerile din decembrie, peste patru ani cu siguranţă ALDE va fi cel de-al doilea partid din România ca pondere”, a spus deputatul Calotă Florică Ică referitor la intrarea în ALDE a fostului lideru UNPR Samuel Calotă.

 

Proaspăt intrat în ALDE, Samuel Calotă îşi sfătuieşte foştii colegi din UNPR să-i urmeze exemplul

 

După două săptămâni de discuţii, purtate departe de ochii curioşilor, Calotă Florică Ică şi Samuel Calotă au bătut palma, iar cel din urmă s-a alăturat partidului politic condus la nivel de judeţ de cel dintâi. În cadrul primei conferinţe de presă în calitate de membru ALDE, Samuel Calotă a făcut un apel la foştii colegi din UNPR de a-i urma exemplul şi de a se alătura ALDE.

„Sunt două săptămâni de când discut cu deputatul Calotă Florică Ică despre o eventuală trecere a mea la ALDE, am apreciat deschiderea pe care a arătat-o referitor la o astfel de acţiune a mea către partidul pe care îl conduce la nivel judeţean şi bunăvoinţa şi sinceritatea de care a dat dovadă faţă de persoana mea m-au determinat să iau decizia de a mă înscrie în ALDE. Aşa cum preşedintele Calotă Florică Ică a făcut apel către colegii săi din PNL, şi eu pot să fac un apel către cei care mă cunosc şi mă simpatizează şi cred în mine şi pe care nu i-am dezamăgit, indiferent dacă am fost într-un partid sau în altul, să mi se alăture în acest proiect politic. Consider că şi prin aportul meu modest putem să facem în aşa fel încât organizaţia judeţeană ALDE să conteze mult în alegerile de anul acesta, din decembrie, în aşa fel încât să se consolideze cu adevărat ca a treia forţă politică pe scena politică”, a precizat Samuel Calotă, în prima declaraţie oficială în calitate de membru ALDE.

 

Organizaţiile care au obţinut sub 5% la locale vor fi desfiinţate şi reorganizate

 

Referitor la organizarea alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie, preşedintele ALDE Teleorman a precizat că în cursul săptămânii viitoare, când va avea loc delegaţia permanentă, se va face şi o situaţie clară a candidaturilor, precum şi a locurilor pe care le vor ocupa candidaţii pe lista partidului. În acest sens, deputatul Caloră Florică Ică a menţionat şi că, până în prezent, şi-au epxprimat intenţia de a candida Aurel Cinzeacă, Samuel Calotă, Adrian Cârciumaru, Virgiliu Cocoşilă, Emilia Marin, precum şi mai mulţi oameni de afaceri. În ceea ce-l priveşte, preşedintele ALDE Teleorman va deschide lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor.

De asemenea, a mai precizat liderul ALDE Teleorman, un demers important programat pentru perioada imediat următoare îl constituie şi reconstrucţia acelor organizaţii locale ale partidului care au obţinut sub 5% la scrutinul de pe 5 iunie. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Măh nene, hai că d-l S Calotă doar aici nu fusese! Mai are să treacă prin PNL sau să dezgroape defunctele PIN, PSM, PUNR sau Forța Civică. Sau să bage la terapie intensivă PRM și să-l bifeze. Nu l înțeleg, este o capacitate, da’ să se înhaiteze cu cacofonia ICă Calotă e prea mult, bate la ochi.

  2. Domnule Calota, va anunt ca sunteti cretinul pefect!Mai prost decat toti ceilalti!

  3. Cu Sami Calota alaturi,cel care de ani buni capuseaza Spitalul de Psihiatrie Poroschia,sigur veti ajunge cel de al doilea partid din judet ,iar daca a mai venit si pescarul constructor in partid,atunci viitorul e garantat.O cinzeaca pentru betiv..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.