Politic

Calotă Florică Ică: „Am semnat moțiunea de cenzură și o voi și vota”

Opoziția pregătește o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, demersurile în acest sens fiind destul de avansate, potrivit discuțiilor din spațiul public. Derocamdată, se știe faptul că aceasta ar putea fi depusă chiar la începutul săptămânii viitoare și că, pe lângă parlamentarii PNL, moțiunea este susținută și de aleșii USR, PMP și UDMR. Se pare că și parlamentarii PRO România vor semna documentul, dar și aleșii ALDE, până nu demult parteneri ai social-democraților, se vor alătura demersului de debarcare a Executivului PSD.

Printre oamenii din aripa Tăriceanu care au decis să susțină moțiunea de cenzură este și deputatul ALDE de Teleorman, Calotă Florică Ică, care a precizat că a semnat documentul și că îl va vota în plen.

„Am semnat moțiunea de cenzură și o voi vota, pentru că noi am fost parteneri fideli ai PSD, însă PSD nu a luat în considerare niciuna dintre dorințele noastre. Cred că dacă Liviu Dragnea ar fi rămas la conducerea partidului, lucrurile nu se petreceau așa cum se petrec în prezent. Doamna Dăncilă a spus, inițial, că se va realiza un sondaj de opinie și candidatul cel mai bine cotat va fi candidat unic, după care s-a răzgândit și a zis că partidul îi cere domniei sale să candideze. ALDE și-a asumat ieșirea de la guvernare, acum suntem partid de opoziție și ne vom comporta ca un partid de opoziție”, a declarat președintele ALDE Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică.

De asemenea, a mai precizat deputatul ALDE de Teleorman, luni, 23 septembrie, s-a afiliat grupului PRO Europa din Camera Deputaților, împreună cu alți nouă deputați ai ALDE, rămași fără grup parlamentar după acesta a fost desființat.

Grupul PRO Europa are, începând de luni, 23 septembrie, 33 de membri, 23 dintre aceștia deputați ai PRO România, și 10 ai ALDE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.