Sport

Calificare de infarct pentru Universitatea Alexandria

Echipa feminină de fotbal Universitatea Alexandria a obținut o calificare in extremis, după un meci interzis cardiacilor, în sferturile de finală ale Cupei României.

Miercuri, 8 Martie, la Stadionul ”Municipal” din Alexandria, formația noastră a susținut o partidă cu Real Craiova, care evoluează în primul eșalon valoric. Meciul a început cu un sfert de oră întârziere, deoarece conducerea clubului universitar a ales o soluție originală de a serba Ziua Femeii, dăruind tuturor jucătoarelor și arbitrelor, câte o floare. O altă surpriză a fost delegarea, la solicitarea echipei craiovene, a unei brigăzi neutre, cu arbitra de centru din Târgoviște, iar asistentele din București. Inițial, Comisia Centrală a Arbitrilor delegase o brigadă teleormăneană, cu Marius Bobe, din Videle, cavaler al fluierului.

Jocul a fost echilibrat, cu ambele echipe timorate de miza calificării în faza următoare oaspetele au demonstrat o experiență superioară, dar și o forță fizică peste media lotului nostru. Calitatea jocului a fost influențată și de condițiile atmosferice, vântul puternic care a bătut în direcția uneia dintre porți făcând ca raportul de forțe să fie direct proporțional cu acest aspect.

După o primă repriză albă, din toate punctele de vedere, partea a doua a fost ceva mai animată, cu faze la ambele porți. Craiovencele au reușit chiar să marcheze un gol, în minutul 75, anulat corect pe motiv de ofsaid, la o fază altfel foarte grea. O lovitură liberă directă, executată de la aproximativ 40 de metri, cu ajutorul vântului, a adus balonul în careul nostru. Spre mingea cu boltă a alergat o jucătoare vizitatoare, plecată din poziție clară de ofsaid. Aceasta nu a atins mingea, dar a mascat și influențat jocul portarului nostru, care astfel nu a putut para șutul.

În minutul 80 s-a petrecut o altă fază încinsă. Antrenorul Universității, Călin Pistolea, a fost eliminat din cauza excesului său de zel. La o fază în care arbitrul a dorit să vadă dacă se materializează un avantaj, după un fault, jocul a fost oprit după ce o universitară practic se blocase și nu mai putea avansa. Călin Pistolea a protestat vehement, fiind astfel eliminat, el urmând, foarte probabil, să fie și suspendat. După 90 de minute scorul a fost tot egal, așa că s-a ajuns la prelungiri. Un moment haios a fost cel în care ambulanța era pe punctul de plecare, medicul și șoferul nefiind în cunoștință de cauză. În acest fel, Universitatea risca să piardă meciul la masa verde. Totuși, mașina de intervenție a fost oprită la timp, așa că meciul a continuat fără probleme.

Aspectul disputei nu s-a schimbat în prelungiri. Condiția fizică, aproape de epuizare, s-a resimțit la ambele echipe. Cea mai mare ocazie a aparținut celor de la Real Craiova, care au avut un șut periculos, din lovitură liberă. Portărița Georgeta Seceanu, excepțională altfel, a voleibalat controlat în bara transversală, dovedind că numeroasele sale intervenții, din acest meci, nu au fost o simplă întâmplare.

Cum nici prelungirile nu au decis calificata mai departe, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, din punctul de pedeapsă. Primele cinci lovituri, executate alternativ, au fost transformate. Pentru echipa noastră au marcat, în ordine cronologică: Florina Chiar, Iulia Săvescu, Cristina Tudorache, Cristina Sandu și Oana Dumitrache. A patra lovitură a oaspetelor a fost parabilă, pe centrul porții, dar totuși neașteptată, așa că Georgiana Seceanu a încasat golul printre picioare. S-a ajuns la prelungirea ”ruletei rusești”, care a început cu o ratare a celor de la Real Craiova, șutul trecând peste bară. Andreea Diță a avut calificarea în picior, însă, emoționată de importanța momentului, a trimis puternic în bara transversală. S-a dovedit încă odată veridicitatea metaforei conform căreia ”de la agonie la extaz sunt doar… 11 metri”. Real a trecut în avantaj, 6-5, având și moralul de partea sa. Ana-Maria Boldeiu a egalat însă sigură pe ea, după care oltencele au ratat o nouă lovitură de pedeapsă, parada Georgianei Seceanu aruncând cei aproape 100 de spectatori în aer. De precizat că acest penalty a fost executat de o fostă jucătoare a Universității, originară din Măgura, Ionela Streche, acum legitimată la Real Craiova. Lovitura decisivă a fost executată cu măiestrie de Otilia Durlă, care astfel a închis acest thriller la scorul final omologat la 7-6, după loviturile de departajare, 0-0 în timpul regulamentar și după prelungiri.

Echipa folosită de Universitatea Alexandria a fost următoarea: Georgiana Seceanu – Georgiana Gologan, Oana Dumitrache, Patricia Jderu, Otilia Durlă, Andreea Diță, Cristina Tudorache, Iulia Săvescu, Silvia Necula, Andra Olaru și Florina Chiar. Au mai fost introduse, pe parcurs: Cristina Sandu și Ana-Maria Boldeiu. Au mai fost înscrise pe raportul oficial de joc: Iulia Borțun, Ștefania Ivan, Denisa Geaptar și Diana Roșu. Staff-ul tehnic a fost compus din președintele clubului, Adrian Cioacă, antrenorul principal, Călin Pistolea și antrenorul cu portarii, Gabriel Lungu.

Universitatea Alexandria a obținut o calificare istorică, în sferturile de finală ale Cupei României, urmând ca astăzi, în urma tragerii la sorți de la Federația Română de Fotbal, să își afle adversarul următor. Meciul care are drept miză semifinala competiției va avea loc pe 22 martie, la Alexandria. Până atunci însă, universitarele vor juca în campionatul de senioare, divizia secundă, duminică la Galați, de la ora 11.00.

Felicitări pentru această performanță și un mare mulțumesc fetelor și inimoșilor conducători care țin în viață fotbalul feminin la Alexandria. Chiar de Ziua Femeii, fotbalistele de la Universitatea Alexandria și-au făcut, și ne-au făcut, un imens cadou. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.