Social

Calendarul Evaluărilor Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Monica DUMITRESCU

Evaluările Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura începând din a doua parte a lunii mai 2015. Testele vor fi elaborate de CNEE, ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu; să aibă un nivel mediu de dificultate.

Testele pentru Evaluarea Naţională 2015 vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale.

La clasele a II-a şi a IV-a, Evaluările Naţionale se desfăşoară conform calendarului în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ. Pentru Evaluarea Naţională clasa a VI-a, comisia judeţeană de organizare EN stabileşte un interval unic orar pentru desfăşurarea testelor.

La clasa a II-a, fiecare test de evaluare durează 30 de minute. Elevii vor susţine probele astfel: 18 mai 2015-Limba română – Scris; 19 mai 2015- Limba română – Citit; 20 mai 2015- Matematica.

La clasa a IV-a, fiecare test de evaluare durează 60 de minute, iar probele sunt: 26 mai 2015- Limba română; 27 mai 2015- Matematică.

Tot 60 de minute au fost alocate şi pentru fiecare test pentru clasa a VI-a. Elevii vor suţine pe 2 iunie 2015 primul test la Limbă şi comunicare, iar pe 3 iunie 2015 la Matematică şi ştiinţe ale naturii.

Rezultatele obţinute la teste nu se afişează public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi informarea elevilor şi a părinţilor asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.