Social

Câinii comunitari ridică probleme în mai multe localități din Teleorman / Dosar penal în cazul copilului atacat de șase câini în comuna Conțești

În ultima vreme, subiectul câinilor fără stăpân este, din nou, intens abordat în spațiul public, din cauza numeroaselor cazuri de atac asupra oamenilor. De-a lungul timpului, au fost înregistrate mai multe decese provocate de atacuri ale câinilor maidanezi, cel mai recent fiind cel al Anei Oros, femeia ucisă de câini la Lacul Morii, București.

La doar câteva zile de la aceasă tragedie, a urmat un alt atac asupra unui copil de 13 ani, din București, care se afla în vizită la bunici în comuna Conțești, Teleorman. Băiatul a fost atacat de 6 câini maidanezi, alegându-se cu numeroase răni pe corp, dar și cu o bucată de ureche lipsă. Potrivit martorilor, acesta a fost pus la pământ, iar hainele i-au fost sfâșiate. Tentativele de a se ridica și de a se apăra au fost zadarnice, până când, cu ultimele puteri, a reușit să se cațere pe un gard și astfel să strige după ajutor, de unde a fostr tras în curte de către o localnică. “În urma evenimentului, minorul a suferit răni pe corp, fiind transportat de tatăl său la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale. Tatăl minorului în timp ce se deplasa în municipiul Alexandria cu autoturismul având semnalele de avarii în funcțiune și cu viteză a fost oprit de un echipaj de poliție  din cadrul Poliției municipiului Alexandria. În urma discuțiilor purtate cu tatăl minorului și evaluând situația de pericol în care se afla minorul, au asigurat deplasarea în condiții de siguranță la unitatea medicală. Ulterior, minorul a fost transferat la o unitate medicală din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent”, a transmis IPJ Teleorman.

Se pare că în mai multe localități din județ se acutizează problema câinilor comunitari, un loc de frunte ocupându-l orașul Zimnicea. Aici, câinii comunitari se află în număr foarte mare pe străzi, reprezentând un real pericol. Și în mediul online sunt foarte multe postări ale cetățenilor în care se plâng de situația neplăcută și trag un semnal de alarmă în acest sens.

Astfel, Florin, un tânăr din orașul Zimnicea, a declarat următoarele lucruri: “În Zimnicea, în fiecare lună avem câini care apar la noi în oraș. Unii sunt agresivi, alții inofensivi. Cei inofensivi și-au găsit cât de cât locul prin scări de bloc, acolo unde oamenii le oferă mâncare, iar cei agresivi caută și vin și ei în haite care au acaparat tot orașul. Sunt multe, în mai multe zone și anume: în parc, printre blocuri și la marginea orașului. Cazuri de atac sunt multe, sesizări la fel de multe, numai că problema persistă chiar și dacă hingherii vin și iau animalele, în maxim o săptămână vin altele, poate chiar mai multe. Eu, personal, am fost atacat chiar în zona în care locuiesc, printre blocuri. Asta s-a întâmplat într-o dimineață la finalul anului trecut. Am traversat o scurtătură și dintr-o dată s-au repezit 2 câini la mine. Am început să alerg și să dau cu picioarele pentru a scăpa. Primăria are și un protocol de colaborare cu adăpostul din Alexandria, protocol care nu rezolvă niciodată această problemă, ci doar se cheltuiesc bani de la bugetul local. Ideea este bună, doar că este scris prost sau mai bine spus, cu opțiuni fără efect”.

O altă persoană din Zimnicea susține această teorie conform căreia câinii sunt aduși din afara orașului: “Acum ceva timp, pe strada Giurgiu, la mine la colț a fost oprită o dubă albă care a deschis ușile din spate și a dat drumul la vreo 10 câini”.

“Aceeași adrenalină trăită la intensitate maximă am resimțit-o și eu, în cursul dimineții acesteia, atacată fiind de câțiva «prădători», în spatele blocurilor ANL. E posibil, oare, să sfârșim mâncați de câini, într-un oraș ce se dorește a fi civilizat? E deplorabil și strigător la cer, din punctul meu de vedere!”, este relatarea unei doamne din același oraș.

De altfel, și în alte localități din Teleorman, cetățenii se confruntă cu aceeași problemă, mai multe astfel de plângeri venind și dinspre comuna Smârdioasa.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.