Eveniment

În cadrul “Săptămânii prevenirii criminalității”, Poliția Municipiului Alexandria a desfășurat o serie de activități preventiv-educative

Săptămâna prevenirii criminalităţii a debutat, în Teleorman, prin activităţi educative susţinute de poliţişti teleormăneni în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.
În cadrul “Săptămânii prevenirii criminalității”, Poliția Municipiului Alexandria, sub coordonarea cms. șef Tudorel Pieleanu, a decis să desfășoare o serie de activități dedicate prevenirii delincvenței juvenile.
Alături de polițiștii de proximitate Iulian Broșteanu și Gheorghe Ferăstrău, activitățile preventiv – educative au fost desfășurate în două licee din Alexandria, respectiv Liceul Tehnologic Nr. 1 și Liceul Pedagocic “Mircea Scarlat” și s-au îndreptat către elevii clasei a IX – a.
Activitățile au constat în prezentarea actelor normative care reglementează normele de conviețuire socială, cu accent pe tulburarea liniștii publice, constituirea în grupuri infracționale, pătrunderea fără drept în incinta altor unități de învățământ, săvârșirea de gesturi obscene etc.
De asemenea, elevilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile Codului Penal, respectiv riscurile la care se expun dacă încalcă aceste prevederi. S-a pus accent pe răspunderea penală a minorilor, precum și pe formele de participație penală și principalele infracțiuni ce pot fi săvârșite de minori, respectiv infracțiunile cu violență, cele privitoare la viața sexuală, infracțiunile contra patrimoniului. Elevii au fost deschiși comunicării, activitățile derulate fiind interactive. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.