Social

C.J. Teleorman: Operatorii de transport rutier să dezinfecteze vehiculele după fiecare cursă și să respecte capacitatea de transport a vehiculelor folosite

Conducerea Consiliului Județean Teleorman a transmis o adresă tuturor operatorilor de transport rutier persoane prin servicii regulate publice ce-și desfășoară activitatea pe teritoriul județului, prin care li se solicită acestora să ia o serie de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Atsfel, reprezentanții C.J. Teleorman îi informează pe operatorii de transport rutier persoane că este obligatorie dezinfectarea autovehiculelor cu care se efectuează cursele regulate publice, după fiecare cursă efectuată precum și afișarea la loc vizibil în fiecare autovehicul, a instrucțiunilor de prevenire afișate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, pe site-ul acesteia.

De asemenea, este recomandat să existe în autovehicule geluri/soluții de dezinfectarea a mâinilor, dar și să fie respectată capacitatea de transport a autovehiculelor folosite, conform licențelor de traseu și caietelor de sarcini aferente acestora.

Măsurile se impun în contextul în care există o hotărâre în acest sens, luată în ședința Grupului de suport tehnico-știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul Românei, care prevede „obligarea furnizorilor publici și privați de tranport de persoane la dezinfectarea frecventă a spațiului (ex. bare de susținere, uși, scaune etc.) de preferat după fiecare ciclu de tranport.”

„Având în vedere contextul epidemiologic actual și al faptului că România poate fi expusă la apariția de noi cazuri de infecţie, Consiliul Județean Teleorman vă impune ca obligație, având calitatea de operator de transport rutier prin servicii regulate contra cost de persoane, pe trasee din Programul județean de transport persoane, în valabilitate, în vederea prevenirii şi limitării îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, să dezinfectați autovehiculele cu care se efectuează transportul contra cost de persoane în trafic județean, după fiecare cursă efectuată precum şi afisarea la loc vizibil, în fiecare autovehicul, a instrucțiunilor de prevenire afișate de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman pe site-ul acesteia. Ținând cont de faptul că taxatorii /conducătorii auto intră în contact des cu călătorii, prin înmânarea tichetelor de călătorie şi încasarea tarifului aferent acestora, recomandăm punerea la dispoziția acestora a unor soluții/geluri de dezinfectare a mâinilor. De asemenea, vă reamintim obligaţia de a respecta capacitatea de transport a autovehiculelor folosite, conform licențelor de traseu şi a caietelor de sarcini aferente acestora, aglomerarea trebuind a fi minimalizată pe cât posibil, densitatea mulţimii fiind una dintre caracteristicile specifice cele mai importante ce trebuie luată în considerare pentru prevenirea şi limitarea transmiterii virusului”, se arată în adresa trimisă operatorilor de transport rutier persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.