Economie

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

În Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Astfel, vineri, 28 septembrie 2012, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele absolvenţii din acest an ai unităţilor de învăţământ au posibilitatea să se întâlnească cu angajatori de pe raza judeţului şi să obţină un loc de muncă.

AJOFM Teleorman vine în sprijinul atât al absolvenţilor tuturor instituţiilor de învăţământ, printr-un pachet de servicii, oferite în mod gratuit, care cuprinde activităţi de mediere, informare, consiliere şi formare profesională, cât şi al angajatorilor, prin subvenţionarea locurilor de muncă. Agenţii economici care doresc să participe la Bursa locurilor de muncă cu oferte trebuie să comunice locurile de muncă vacante la AJOFM până cel târziu la data de 27 septembrie, ora 16.30.

Potrivit datelor centralizate de AJOFM, la nivelul judeţului Teleorman la sfârşitul lunii august 2012, s-a înregistrat o rată a şomajului de 9.06%, mai scăzută cu 0.26%, comparativ cu luna august 2011, însă cea mai ridicată din acest an.

Numărul şomerilor, în evidenţă, la 31 august 2012, era de 15.527 persoane, din care 6.157 sunt femei. Din totalul şomerilor doar  3.224 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, 1.019 de persoane, fiind proaspăt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Somerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii august 2012 o pondere de 79.24%, respectiv 12.303 persoane, majoritatea provenind din mediul rural, fiind beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.