Economie

Bursa locurilor de muncă / 41 de absolvenți au fost selectați în vederea încadrării

Astăzi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți, eveniment care s-a  desfășurat, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor Locale din Roșiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Evenimentul s-a adresat absolvenților din promoția curentă, dar și altor categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze profesional.

În vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți au fost contactaţi aproximativ 910 agenţi economici, fiind identificate 496 locuri de muncă vacante.

Meseriile în care au fost anunţate locurile vacante: pentru studii superioare –  ingineri în domenii diferite, medic veterinar, administrator bază de date etc.; pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – agent vânzări, casier, preparator produse lactate, șofer, tâmplar, secretară, electrician, metrolog  etc; pentru persoane necalificate – femeie de serviciu, manipulant mărfuri, muncitor necalificat, încărcător-descărcător etc.

La eveniment au participat 608 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 155 absolvenți de învățământ; în urma susţinerii unui interviu cu angajatorii  prezenți, au fost selectați 41 absolvenți în vederea încadrării.

Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M. Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse.

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă pentru absolvenți, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au obținut informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M. Teleorman, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

În cadrul acestei acțiuni au fost amenajate standuri separate pentru activitățile de mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, acordarea de informații privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenție, precum și alte tehnici de identificare a unui loc de muncă și au fost distribuite pliante, broșuri, flyere pentru promovarea serviciilor oferite de A.J.O.F.M. Teleorman, precum și a proiectelor implementate: Relația SPO cu angajatorii – eSPOR.

De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Militar Județean Teleorman, Asociației “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” Europroject (CCMP Europroject), Centrului de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocație, Asociației pentru Dezvoltare și Integrare Helianthus Alexandria, Asociației pentru Formare, Educație și Dezvoltare Eurofed, SC Unic Sports SRL.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot contacta reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la telefon 0247/310155 sau e-mail: ajofm.tr@anofm.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.