Economie

Bursa Locurilor de Muncă / 211 persoane, selectate în vederea încadrării, 15 au fost angajate pe loc

Astăzi, 12 mai 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care s-a  desfășurat, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor Locale din Roșiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și celor  care doresc să se reorienteze profesional.

În vederea participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost contactaţi aproximativ 1.040 de agenţi economici, fiind identificate 632 locuri de muncă vacante.

Meseriile în care au fost anunţate locurile vacante: pentru studii superioare, în meserii ca ingineri în domenii diferite, medic, economist, administrator baza de date etc.; pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, în meserii ca: ospătar, brutar, bucătar, confecționer – asamblor articole din textile, mecanic auto, funcționar adminstrativ, electrician, paznic, frizer, manichiurist, etc; pentru persoane necalificate, în meserii ca: agricultor, manipulant mărfuri, muncitor necalificat, lucrător salubrizare, etc.

La eveniment au participat 787 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, iar în urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenți, au fost selectate 211 persoane în vederea încadrării, iar 15 persoane au fost încadrate pe loc.

În ceea ce privește nivelul de pregătire/studii, au fost încadrate 14 persoane cu studii medii şi profesionale și 1 persoană cu studii superioare.

Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse.

În cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au obținut informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M Teleorman, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

În cadrul acestei acțiuni au fost amenajate standuri separate pentru activitățile de: mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, economie socială, acordarea de informații privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenție precum și alte tehnici de identificare a unui loc de muncă și au fost distribuite pliante, broșuri, flyere pentru promovarea serviciilor oferite de AJOFM Teleorman, precum și a proiectelor implementate: Relația SPO cu angajatorii – eSPOR, PROACCES 3 “Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru şomeri”.

De asemenea, la eveniment au participat reprezentanti ai Asociației “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), Centrul de Resurse și Formare În Profesiuni Sociale PRO VOCAȚIE, SC IOANIDA TURISM SRL, SC UNIC SPORTS SRL, ASOCIATIA PENTRU FORMARE, EDUCATIE SI DEZVOLTARE EUROFED, Centrului Militar Judetean Teleorman.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la telefon 0247/310155 sau e-mail: ajofm.tr@anofm.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.