Social

Bursa Locurilor de Muncă / 133 de persoane selectate în vederea încadrării, 6 – angajate pe loc

Astăzi, 20 mai 2022, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care s-a  desfășurat, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor Locale din Roșiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și celor  care doresc să se reorienteze profesional.

În vederea participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost contactaţi aproximativ 920 de agenţi economici, fiind identificate 665 locuri de muncă vacante.

Meseriile în care au fost anunţate locurile vacante pentru studii superioare sunt: administrator bază de date, ingineri în industria mecanică, alimentară, electrotehnică, proiectanți, manageri, șef serviciu etc.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ocupaţiile: agent securitate, electrician de întreţinere şi reparaţii, contabil, lucrător comercial, mecanic, tâmplar etc.

La eveniment au participat 880 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, iar în urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenți, au fost selectate 133 persoane în vederea încadrării, iar 6 persoane au fost încadrate pe loc, în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor textile, fabricarea echipamentelor electrice, restaurante.

În ceea ce privește nivelul de pregătire/studii au fost încadrate două persoane cu studii medii şi profesionale și patru persoane cu studii superioare.

Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse.

În cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au obținut informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M Teleorman, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni au fost amenajate standuri separate pentru activitățile de: mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, economie socială, acordarea de informații privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenție, precum și alte tehnici de identificare a unui loc de muncă și au fost distribuite pliante, broșuri, flyere pentru promovarea serviciilor oferite de AJOFM Teleorman, precum și a proiectelor implementate: Relația SPO cu angajatorii – eSPOR, Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Militar Județean Teleorman și ai partenerilor sociali: Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare EUROFED, SC Unic Sports SRL Craiova, Asociația Institutul pentru Politici Sociale.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate ne pot contacta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la telefon 0247/310155 sau e-mail: ajofm.tr@anofm.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.