Muzeul Judeţean Teleorman prezintă în luna octombrie un nou exponat în cadrul ciclului expoziţional “Exponatul Lunii”. Este vorba de primul periodic românesc oficial: “Buletin, Gazeta Oficială” – actualul “Monitor Oficial al României”.
Publicația a apărut la București, în baza Regulamentului Organic, la 8/20 decembrie 1832 sub conducerea lui Ion Heliade Rădulescu. Cu unele modificări de titlu, Buletinul va rămâne pe piață până la 26 ianuarie/7 februarie1859 când va fi înlocuit de “Monitorul Oficial al Țării Românești”.
“Buletinul Gazeta Oficială” era tipărit cu litere chirilice și avea formatul de 19/23 cm. În 1839 începe publicarea Monitorului cu litere latine, fiind înlocuite cele chirilice.
În perioada comunistă, publicația oficială a statului român a purtat numele de “Buletinul Oficial al R. P. R.”, iar între 1965 – 1989, denumirea de “Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România”.
Monitorul Oficial al României este publicația oficială a Statului Român în care se publică actele prevăzute ale Constituției, legi, hotărâri, decrete, ordonanțe de urgență, acte normative și alte acte menționate de legea de organizare și funcționare a Monitorului Oficial.
Editura Monitorul Oficial al României constituie un serviciu public asigurat de către Regia Autonomă “Monitorul Oficial” care funcționează sub autoritatea Camerei Deputaților.
Foaia oficială a statului român este martora evoluției acestuia – un adevărat breviar al principalelor evenimente istorice, politice și culturale care au dus la apariția și dezvoltarea României.