Social

Bugetul orașului Videle – în dezbatere publică

“Ceea ce vom realiza din bugetul acestui an, va face din Videle un oraș modern și mai aproape de cerințele și solicitările locuitorilor săi”

– Domnule primar Nicolae Bădănoiu, cum arată bugetul pe acest an pe care l-ați pus, de altfel, în dezbatere publică, urmând a fi corectat cu propunerile oamenilor și aprobat în Consiliul local, pe 12 februarie?

– Anul acesta, bugetul este mai mare decât anul trecut, pe de o parte, iar pe de alta, nu va mai fi folosit așa cum a fost anul trecut, aproape jumătate pentru plata datoriilor rămase din anii când primăria a fost la PDL. Bugetul general are la venituri peste 25.431 mii lei, iar la cheltuieli aceeași sumă de la venituri, chiar dacă există posibilitatea ca atât veniturile, cât și cheltuielile să mai crească în 2015. La momentul respectiv, vom discuta unde vor merge aceste sume suplimentare.

– Pe ce surse de venituri contați mai mult?

– Într-o ordine aleatorie, aș puncta sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, cote defalcate din impozitul pe venit, veniturile proprii, sume din excedentul anului precedent, dar și subvenții pentru SPAM, dar și pentru încălzire pentru beneficiarii de ajutor social și alte surse obișnuite ca în fiecare oraș, de altfel.

– Care sunt obiectivele principale ce vor fi finanțate din acest buget?

– Este vorba de finanțarea serviciilor de salubritate, zone verzi, construcții și deszăpeziri, contribuția primăriei pentru SC Apa Serv, reactualizarea Planului Urbanistic General, iluminatul public, studii de fezabilitate și proiecte tehnice, terenuri de joacă pentru copii și terenuri sintetice, rețeaua de alimentare cu energie electrică în zona sere, montare corpuri iluminat public, apă curentă și canalizare, respectiv un total general la autorități executive de 9978 mii lei, pentru învățământ 8.497 mii lei, sănătate 542,2 mii lei, sportul are 250 mii lei, cultura va avea mai mult decât anul trecut, respectiv 923 mii lei, asistența socială cu centrul de zi la un loc 1562 mii lei, drumurile vor avea sume generoase respectiv 24.934 mii lei, ceea ce sigur ne va da posibilitatea să asfaltăm alte zeci de kilometri de drum și peste o sută de kilometri de drumuri de pământ să le pietruim. Toate acestea vor face din Videle un oraș mai frumos, mai bine întreținut și care asigură toate serviciile la nivelul cerințelor și solicitărilor locuitorilor săi. (Gh. Paraschiv)

2 Comments

  1. Trebuie gasita o solutie cu blocurile neterminate in zona Centrului giratoriu-Judecatorie.

  2. Roman Marcel

    Mult succes! Avem nevoie de dumneavoastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.