Eveniment

Bugetul municipiului Alexandria se află în dezbatere publică şi va fi aprobat la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria organizează marţi, 21 martie, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a instituţiei, dezbatere publică pe marginea proiectului de buget local pentru anul 2017. Alexăndrenii au posibilitatea să consulte proiectul la sediul Primăriei municipiului şi pe site www.alexandria.ro şi să depună, în scris, opinii, propuneri, sugestii şi, de asemenea, pot participa la dezbaterea publică organizată de municipalitate.

După această dezbatere, proiectul bugetului pentru anul 2017, cu modificările apărute în urma dezbaterii publice, va fi supus aprobării Consiliului local al municipiului Alexandria într-o şedinţă extraordinară, care a fost programată pentru data de 29 martie 2017.

Potrivit proiectului publicat, în acest an sunt prevăzute venituri mai mari cu aproximativ 4,5 milioane lei, în comparaţie cu anul trecut, în timp ce suma prevăzută la cheltuieli este mai mică cu aproximativ 3 milioane de lei.

Ponderea cea mai mare în proiectul de buget pentru anul 2017 o au cheltuielile pentru funcţionare, la acest capitol fiind prevăzută suma de 98.174.300 lei. Cea mai mare parte din această sumă reprezintă cheltuielile de personal, sumele alocate pentru bunuri şi servicii şi alte cheltuieli fiind reduse comparativ cu anul trecut. La capitolul cheltuieli pentru dezvoltare, anul acesta a fost prevăzută suma de 17.648.000 lei, cu aproape 9 milioane de lei mai puţin decât anul trecut, în condiţiile în care subvenţiile de la bugetul de stat pentru anul în curs au scăzut semnificativ în comparaţie cu anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.