Politic

Bugetul județului Teleorman a fost aprobat, la a treia încercare

Vineri, 10 februarie 2023, ora 11:00, consilierii județeni s-au reunit pentru a treia oară în ședință în vederea adoptării bugetului. Aceasta s-a realizat în sistem videoconferință, astfel că un număr de 25 de consilieri județeni au participat online la ședință. Locul de desfășurare a fost sala mare de ședințe a Consiliului Județean Teleorman.  La această ședință, toți consilierii județeni PNL și PSD au fost prezenți, fie fizic în sala mare, fie prin intermediul aplicației ZOOM.

Partidul Național Liberal a depus amendamente în ceea ce privește secțiunile de funcționare și dezvoltare cuprinse în buget, pentru care președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, și-a exprimat votul împotrivă.

Votul pentru amendamente a întrunit același număr atât pe partea de funcționare, cât și pe partea de dezvoltare, astfel: 17 voturi pentru din partea PNL și 15 voturi împotrivă din partea PSD, astfel că acestea au fost adoptate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș, a susținut faptul că PNL a contactat primarii din județ, care au specificat care sunt necesitățile de investiții ale fiecărei comune în parte, dar și faptul că s-a întocmit o listă a edililor cu care au interacționat, completând cu faptul că nu toți au dat curs acestei solicitări. Cei care au colaborat, conform spusele vicepreședintelui, au identificat terenuri care s-ar preta pentru investiții. Tot Raluca Fedeleș a mai susținut faptul că proiectele pe care PNL le-a propus au fost inspirate de la alte județe mai mari și mai dezvoltate, precum Oradea, Cluj și Prahova. De asemenea, a afirmat și faptul că Alexandria duce o lipsă acută de locuri de parcare și că se caută soluții de dezvoltare.

Ședința s-a finalizat, în cele din urmă, prin aprobarea tuturor celor 7 proiecte din ordinea de zi și chiar a unuia suplimentar. Printre aceste proiecte se numără și aprobarea bugetului pe anul 2023 pentru cele 3 spitale care au fost vizate: Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul de Pneumofiziologie Roșiori de Vede și Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.