Economie

Bugetul Alexandriei a fost supus dezbaterii publice

Carmen Dumitrescu

Cunoaşterea de către cetăţenii Alexandriei a proiectelor de investiţii ale municipalităţii pentru anul 2014 este esenţială. Acesta este şi motivul pentru care, în fiecare an, înainte de aprobarea bugetului, municipalitatea invită alexăndrenii, specialiştii din primărie şi consilierii locali la dezbaterea bugetului pentru anul în curs, aşteptând din partea celor prezenţi sugestii şi opinii pe marginea proiectului prezentat.

Anul acesta, la dezbaterea pe marginea bugetului Alexandriei, la sediul Primăriei au fost prezenţi, alături de consilierii locali şi specialişti ai municipalităţii, şi alexăndreni care au urmărit cu mare atenţie proiectul de buget, prezentat de primarul Victor Drăguşin. Astfel, la baza dezbaterii a stat echilibrul veniturilor şi cheltuielilor estimate pentru anul în curs, dar şi investiţiile ce se pregătesc în 2014, subiect care preocupă într-un mod desosebit pe toată lumea la acest moment. Astfel, primarul a început prin a menţiona faptul că municipiul nu a avut niciun fel de datorii dintr-un an fiscal în altul, din mandatul său, aceasta fiind una dintre principalele sale griji de când a devenit primar: “În niciun an, nu am rămas cu datorii pentru anul fiscal următor. Să ne aducem aminte că o mare parte a mandatului lui Constantin Slăbescu nu s-a făcut altceva decât să se plătească datoriile rămase din activitatea primarului dinainte. Mi-am propus, de aceea, să nu cheltuim mai mult decât ne ţin buzunarele”.

Astfel, totalul veniturilor estimate pentru anul în curs este de 84,730,00 lei iar principala sursă de venit la bugetul local se leagă de impozitele pe veniturile angajaţilor din municipiu, acestea având o valoare totală estimată de 27.638,00 lei, reprezentând 33% din totalul veniturilor. În ceea ce priveşte cheltuielile estimate, acestea se ridică la valoarea de 88,757,00 lei, ele fiind împărţite pe cele două capitole: cheltuieli de funcţionare şi cheltuieli de dezvoltare. În privinţa investiţiilor care se vor face în acest an la nivelul municipiului, lucrurile sunt foarte clare, principalele obiective urmărite fiind reabilitarea Casei de Cultură, reabilitarea unor străzi din municipiu, realizarea unui cinematograf la standarde superioare, continuarea lucrărilor la etajele 2 şi 3 a adăpostului de zi, unele investiţii noi la Ştrandul Alexandria şi realizarea unor noi zone de agrement.

O veste importantă a fost transmisă de către primarul Victor Drăguşin, unora dintre dascălii alexăndreni, care s-au luptat în instanţă pentru drepturi financiare şi au câştigat. Se pare că, mai nou, municipalitatea dispune de o sumă care poate fi dirijată în sensul plăţii acestor drepturi în cursul anului 2014.

În ceea ce priveşte investiţiile legate de Ştrandul Alexandria, primarul Victor Drăguşin a făcut precizarea că, în contextul divergenţelor apărute cu firma constructoare, contractată iniţial, nu s-ar mai dori ca pe viitor lucrările de reabilitare sau noile proiecte să mai fie realizate în parteneriat cu firma în cauză şi că se doreşte identificarea unei alte soluţii.

O parte dintre alexăndrenii prezenţi la dezbatere au dorit să ia cuvântul şi să se exprime pe marginea proiectului de buget, iar primarul Victor Drăguşin le-a promis că va lua în considerare opiniile exprimate, astfel încât bugetul pentru anul în curs să fie unul mulţumitor pentru cea mai mare parte a alexăndrenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.