Social

Bugetarii sunt dezamăgiți: Valoarea tichetelor de vacanță nu a crescut deloc în 2023

Potrivit Ministerului Finanțelor, angajații de la stat vor dispune și anul acesta de vouchere de vacanță. Vestea proastă este că valoarea acestora este tot de 1.450 de lei pentru fiecare salariat, această sumă fiind neschimbată față de anii trecuți. Conform prevederilor legale, “instituţiile publice (…) indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”.

Anul acesta, voucherele de vacanță se pot utiliza inclusiv pentru taberele școlare.

În 2022, cadrele didactice, dar și angajații din învățământul de stat au obtinut vouchere în valoare de 1.450 de lei, sumă fiind impozitată cu 145 lei, chiar în luna a acordării. Și anul acesta, ca și în anii anteriori, se pot folosi inclusiv pentru taberele de vară.

Un lucru foarte important de menționat este acela că aceste vouchere nu sunt transmisibile, titularul fiind singura persoană îndreptățită să utilizeze aceste tichete în mod exclusiv, pe baza actului de identitate. Comercializarea lor se sancționează cu amenzi de până la 10.000 de lei. Acestea sunt valabile un an de la data emiterii și este obligatoriu ca fiecare voucher să aibă înscris emitentul, împreună cu datele de identificare, nume complet și CNP-ul angajatului care poate utiliza acest tichet de vacanță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.