Sport

Bronz teleormănean la Cupa Prieteniei

Selecționata arbitrilor de fotbal teleormăneni a participat, la finele săptămânii trecute, la tradiționala competiție rezervată cavalerilor fluierului, Cupa Prieteniei. Ediția din acest an a avut loc la Buzău, partidele desfășurându-se la sala de sport a Liceului cu Profil Sportiv din localitate.

Printre arbitrii teleormăneni selecționați s-au numărat și divizionarii Ionuț Babadac, din Alexandria, ori Marius Bobe, din Videle, ambii asistenți. În echipă și-au găsit loc și observatori care funcționează în campionatele județene, antrenorul desemnat fiind Nicolae Răceală, președintele Comisiei Județene de Arbitri Teleorman.

La Cupa Prieteniei, ediția 2016, au fost prezente 11 formații. În grupele preliminare, fotbaliștii cu fluier și fanion din Teleorman au remizat cu colegii din Ilfov, 3-3, dar i-au surclasat apoi pe fluierașii din Argeș, cu scorul de 10-0. Grație celor 4 puncte acumulate, teleormănenii s-au calificat în sferturile de finală, unde au depășit selecționata similară a județului Prahova, cu 5-2. În semifinalele competiției, formația noastră a ținut în șah pe viitoarea câștigătoare a turneului, echipa Brașov II. În timpul regulamentar, scorul a fost egal, 1-1, însă la loviturile de departajare din punctul de pedeapsă, arbitrii de sub Tâmpa au fost mai preciși, impunându-se cu 5-2.

Finala mică nu s-a mai desfășurat, Teleorman și Vrancea fiind medaliate cu bronz, din oficiu. În finala mare, Brașov II a trecut de Ilfov, cu 3-1. Așadar, arbitrii teleormăneni nu au pierdut în confruntările directe contra celor două combatante din finala competiției, această satisfacție fiind însă una platonică.

Mai trebuie precizat și că în locul finalei mici, organizatorii au propus un meci savuros între selecționata Federației Române de Fotbal și cea a Asociației Județene de Fotbal Buzău. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, după ce a ratat câteva execuții tehnice elementare, și-a găsit pofta de joc și a înscris trei goluri, printre care unul foarte spectaculos, din foarfecă.

Deplasarea echipei de arbitri a județului Teleorman, la Buzău, s-a efectuat sub egida Asociației Județene de Fotbal Teleorman, președintele acestui for, fostul arbitru divizionar și actual observator, Stan Prodan, încurajând permanent acest tip de acțiuni. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.