Sport

Botoroaga şi Suhaia au promovat la Liga 4, Plosca v. Vităneşti la baraj!

suhaiaFinal de sezon în campionatele fotbalistice judeţene, în care duminică s-au disputat ultimele jocuri din ediţia 2012-2013. Ultima etapă din sezonul judeţean al Ligii a 5-a a avut rolul de a lămuri definitiv lucrurile, însă surprizele s-au lăsat aşteptate în zadar.

Astfel, în seria I a competiţiei, Ajax Botoroaga a câştigat destul de clar disputa din deplasarea la Buteşti (4-1), adjudecându-şi locul 1 în serie, implicit promovarea Liga a 4-a, după un singur sezon de la retrogradare în acest eşalon. Deşi a sperat că adversarii se vor împiedica măcar o dată, echipa Astra Plosca (6-0 în ultima etapă cu Atletico Sârbeni) a fost nevoită în final să se mulţumească doar cu locul 2 în serie, implicit cu prezenţa la meciul de baraj pentru promovare la primul eşalon judeţean.

În seria a II-a a competiţiei, lucrurile erau clare înaintea ultimei runde a sezonului. Tineretul Suhaia era deja promovată şi câştigătoare a competiţiei, deşi a câştigat şi ultimul meci, fără joc (3-0 cu Cetatea Turnu Măgurele, joc neprogramat), în timp ce ocupanta locului 2, AS Vităneşti, s-a impus cu emoţii, pe teren propriu (4-3 cu Steaua Spătărei).

Ca urmare a disputării ultimei runde a sezonului, se cunosc echipele promovate, Ajax Botoroaga şi Tineretul Suhaia; iar sâmbătă, 15 iunie (la Roşiorii de Vede, ora 13.00), se va disputa meciul de baraj pentru promovare la Liga a 4-a, Astra Plosca – AS Vităneşti.

Să mai punctăm un lucru: din Liga a 5-a au retrogradat cu siguranţă echipele care vor fi excluse după ultima etapă – Unirea Băbăiţa (seria I) şi Cetatea Turnu Măgurele (seria II), echipe neprogramate în ultima etapă şi care au acumulat trei neprezentări; în ce priveşte echipele din Vedea şi Nenciuleşti (clasate pe ultimul loc în cele două serii), soarta acestora se va decide abia în toamna acestui an.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.