Eveniment

Boala limbii albastre – suspiciuni în alte şase localităţi din Teleorman

vaciAşa cum am mai menţionat, la data de 15.09.2014, a fost confirmată prin Buletin de analiză, de către IDSA Bucureşti, în baza celor 11 probe de sânge prelevate şi expediate de către LSVSA Teleorman, Boala limbii albastre la bovine din localităţile Poeni (2 exploataţii cu câte un animal), Beuca (5 exploataţii cu câte un animal) şi Drăcşănei (4 exploataţii cu câte un animal).

În afară de aceste cazuri confirmate, pentru nici unul din celelalte cazuri trimise spre analiză la laboratorul din Bucureşti, respectiv cele de la Tătărăştii de Sus, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Merişani, sat component al comunei Dobroteşti, nu au sosit analizele de la Bucureşti. Între timp, în intervalul 26-30.09.2014, au mai fost depistate ca fiind suspecte de boală, un număr de 13 animale, din care 8 bovine şi 3 ovine.

Bovinele suspecte de boala se află în proprietatea unor crescători particulari cu domiciliul în localităţile Vităneşti, Balaci, Vârtoape,Tătărăştii de Sus, Scurtu Mare, Cervenia şi Olteni, iar ovinele din localitatea Dobroteşti.

Probele de sânge, examinate deja la LSVSA Teleorman, au fost expediate în data de 2 octombrie 2014 pentru confirmare/ infirmare la IDSA Bucureşti. În ceea ce priveşte starea de sănătate a animalelor, acestea sunt tratate corespunzător, până în prezent nefiind înregistrat nici un deces. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.