Sport

«Blat» dovedit la contestaţie – Echipele din Orbeasca şi Blejeşti au fost depunctate!

Despre acest final de campionat judeţean, în care multă lume acuză modul în care unele echipe reuşesc să câştige jocuri şi puncte s-a vorbit destul de mult în ultima perioadă. Despre “isprăvile” pe care le-a făcut în acest retur de campionat echipa Viitorul Blejeşti, implicată în patru situaţii care au dus la acelaşi deznodământ – victorie la masa verde!, iarăşi s-a vorbit destul de mult. Numai că, după ultimul joc din campionatul Ligii a V-a, Atletic Orbeasca – Viitorul Blejeşti, încheiat cu 2-0 pentru gazde, dar la final oaspeţii au depus o contestaţie, lucrurile par să se fi încurcat. După analizarea cazului, a înscrisurilor din actele oficiale ale acelui joc, ţinând cont de vădita intenţie de a ajuta echipa oaspete de către gazde, dar mai ales pentru că “blatul” s-a făcut în final de campionat, cu implicaţii la locurile promovabile, Comisia de disciplină a AJF Teleorman a luat o măsură drastică împotriva celor două echipe – depunctarea cu 8 puncte fiecare, plus o amendă de 1.000 lei pentru acestea.

Să mai spunem că principalul scop al sancţiunilor dictate de comisie este acela de a descuraja alte echipe să mai facă asemenea lucruri. Cât priveşte clasamentul seriei I, Liga a 5-a, cu două etape înainte de final, arată astfel: 1. CS Vârtoape (53 p), 2. Flacăra Călineşti (47 p), 3. Inter Gălăteni (45 p).

Iată care a fost decizia Comisiei de disciplină din cadrul AJF Teleorman, de miercuri seara, în cazul Orbeasca – Blejeşti: “În urma contestaţiei depuse de echipa AS Viitorul Blejeşti pentru substituire de jucători la jocul cu AS Atletic Orbeasca, Comisia decide:

– admite contestaţia ca întemeiată, deoarece în min.70 echipa AS Atletic Orbeasca efectueazăînlocuirea jucătorului nr.18 Bălaşa Marius cu jucătorul nr.14 Zamfir Florinel (în raport cu nr. 14 fiind trecut Miu Ionuţ) şi decide anularea scorului din teren, 2-0 în favoarea gazdelor, 3-0 pentru oaspeti. Tot la acest joc, Comisia a analizat sesizările din raportul observatorului şi cel al arbitrului, prin care echipa gazdă Atletic Orbeasca solicită confrunt înaintea jocului, conduce cu scorul de 2-0, dar în min. 70 face o înlocuire cu un jucător netrecut în raport (substituire). Comisia apreciază că fapta este făcută cu intenţie, spre a favoriza victoria echipei oaspete Viitorul Blejeşti, implicatăîn lupta pentru promovare în Liga 4.

În urma celor sesizate, Comisia decide:

– conform art. 2.16. b, din Regulamentul Campionatului judeţean, echipa AS Atletic Orbeasca se sancţionează cu pierderea jocului cu 0-3, se penalizează cu 8 (opt) puncte şi amendă 1.000 lei;

– conform art. 2.16. c, din Regulamentul Campionatului judeţean, echipa AS Viitorul Blejeşti se sancţioneaza cu pierderea jocului cu 0-3, se penalizează cu 8 (opt) puncte şi amendă 1.000 lei.”

 

Reacţii după depunctarea echipelor din Blejeşti şi Orbeasca

“O decizie corectă în opinia mea, a fost exact ce au decis comisiile. În opinia mea, a fost un blat clar, iar eu spun că cei din Blejeşti au mai făcut şi altele” – Denis Bordei, delegat Inter Gălăteni (locul 3 în serie)

„S-a văzut că cei din Blejeşti au făcut asemenea lucruri şi în alte jocuri, iar eu cred că puteau fi luate măsuri mai demult. Chiar ne gândeam să nu mai înscriem echipa în campionat, pentru că nu este normal să cheltuim atâţia bani, iar alţii să câştige prin blaturi” – Cornel Dumitru, antrenor Flacăra Călineşti (locul 2 în serie)

B. Pană

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.