Politic

Blaga recunoaşte că a greşit prin aducerea lui Marian Zlotea în fruntea PDLTeleorman – Florin Titirişcă: “Să ştiţi că ruşine mai mare decât la parlamentarele astea noi n-am mai simţit…”

PDL (18)Carmen Dumitrescu

În acest moment, în interiorul PDL Teleorman mocnesc multe frustrări. De aceea, venirea lui Vasile Blaga în Teleorman pentru prezentarea moţiunii sale a constituit un prilej pentru politicienii din PDL Teleorman să clarifice o serie de lucruri şi să-şi exprime nemulţumirile. Au fost două voci din sală care au dorit să pună lucrurile în ordine şi să-i transmită lui Blaga un mesaj foarte clar, potrivit căruia o organizaţie de partid trebuie lăsată să evolueze în ritmul ei, şi anume longevivul primar Victor Letcanu şi consilierul local, Florin Titirişcă. Vocal, aşa cum ne-a obişţnuit, Titirişcă l-a întrebat pe Blaga de ce a fost necesară aducerea lui Zlotea în fruntea organizaţiei judeţene şi de ce a fost necesară rocada Bădulescu – Florescu la alegerile parlamentare: “Poate că nu sunteţi creierul partidului, dar cu siguranţă sunteţi inima lui. Însă unele lucruri cred că le-aţi fi putut face mai bine şi de aceea simt nevoia să vă pun câteva întrebări legate de activitatea dumneavostră de după alegerile locale. Prima: de ce a fost nevoie să fie schimbat domnul Teodor Niţulescu, din moment ce  a obţinut 23,4% la alegerile locale şi să vină un om pe care tot partidul democrat-liberal din Teleorman l-a respins, pentru că a făcut atât de mult rău acestui partid? Acest domn, Marian Zlotea, a distrus organizaţie cu organizaţie. Oamenii spun că e fost escroc şi că a distrus partidul. A doua întrebare: legat de nedreptatea care i s-a făcut fostului deputat de Alexandria, Adrian Bădulescu, şi care ne-a adus în situaţia de a pierde locul de deputat pe Alexandria în detrimentul celui de la PP-DD.  Să ştiţi că ruşine mai mare decât la alegerile parlamentare de acum eu n-am mai simţit. Şi vă spun sincer că ruşine mai mare decât să aibă PP-DD doi parlamentari şi noi doar unul nu ni s-a mai întâmplat. Astea sunt lucruri pe care noi le-am trăit. Lucruri pe care nu poţi să le ţii în tine. Trebuie să ne spunem off-ul”.

În mod suprinzător, Blaga a răspuns acestor întrebări cu mult tact, recunoscând că mutarea făcută a fost una greşită şi că nu va mai face imprudenţa de a interveni în treburile interne ale organizaţiei judeţene: “Eu văd competiţia internă ca pe o competiţie, nu ca pe un război, de aceea cred că e bine ca aceste conflicte să le rezolvăm în interiorul partidului, cu o singură condiţie, ca presa să fie de faţă. E dreptul nostru să spunem lucrurile pe nume. Situaţia cu Zlotea, Bădulescu şi tot ce a fost pe aici, o situaţie continuă din păcate şi nici eu n-am avut cea mai bună inspiraţie, din cauza faptului că aici la Teleorman nu v-aţi prea înţeles niciodată între voi, nici parlamentarii nu s-au înţeles între ei, vroiau să îşi ia unii altora colegiile şi aşa mai departe. Până la urmă, şi eu am greşit şi atunci când greşesc recunosc. Da, domnule, am greşit, n-are rost să o dau în bălării. Şi vă promit, când voi fi preşedinte că nu mă mai bag în organizaţie, o să verific doar organizaţiile, ca să fiu sigur că se respectă statutul partidului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.