Politic

Biroul Judeţean al PDL a finalizat lista propunerilor de candidaţi pentru Parlament

Carmen Dumitrescu

Primul partid care a reuşit să finalizeze lista candidaturilor pentru alegerile parlamentare este PDL. Practic, în cursul zilei de 10 octombrie, la sediul judeţean al partidului a avut loc şedinţa Biroului Permanent care a votat lista finală a candidaţilor ce urmează să fie supusă validării Colegiului Director Naţional de la Bucureşti. Aşa cum era de aşteptat, au fost destule suprize, iar deciziile luate au nemulţumit o parte a membrilor de partid şi i-au făcut pe alţii să se entuziasmeze făţiş. Astfel, potrivit declaraţiilor unor persoane din conducerea judeţeană a partidului, mai mulţi dintre candidaţi şi-au păstrat locurile deja negociate, în timp ce alţii s-au confruntat cu dezamăgiri. Unul dintre aceştia este deputatul Adrian Bădulescu, care trebuie să renunţe la candidatura pentru fotoliul de deputat al Colegiului 3 Alexandria şi să meargă pe varianta Senatului în aceeaşi zonă. Locul lui Bădulescu în Colegiul 3 urmează astfel să fie luat de deputatul Adrian Florescu. Referitor la această situaţie, Adrian Bădulescu a depus o contestaţie către conducerea centrală a partidului, considerându-se nedreptăţit de decizie având în vedere că toate eforturile sale de până acum au fost focusate pe colegiul de deputaţi  Alexandria.

În ceea ce priveşte Colegiul 2 Zimnicea, aici este aproape sigură candidatura lui Costel Barbu, chiar dacă acesta ne-a declarat că va mai dori o nouă discuţie cu oamenii din comuna pe care o administrează în cursul zilei de duminică, cu ocazia festivităţilor dedicate Zilei Comunei Suhaia. În ceea ce priveşte Colegiul 4 Videle, aici a fost validat, ca şi candidat pentru poziţia de deputat Lucian Militaru, care a rămas, aşa cum era firesc, preşedinte al Organizaţiei Videle. Un alt candidat care figurează pe lista trimisă de PDL Teleorman la Bucureşti este şi Marian Zlotea, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, care va candida în Colegiul Roşiorii de Vede-Videle, pentru o poziţie de senator.

Tot un fotoliu de senator intenţionează să obţină şi Dorina Ţelea în Colegiul Turnu Măgurele-Zimnicea. La Turnu Măgurele, candidatul PDL pentru deputaţi rămâne acelaşi Laurenţiu Bărbulescu, fostul director al spitalului municipal, iar la Roşiorii de Vede, pentru o poziţie de deputat urmează să se lupte Gabriel Stoicovici. Se pare că şi Partidul Forţa Civică va avea posibilitatea să vină cu un candidat, potrivit lui Eugen Pârvulescu, acest lucru încă se negociază şi în acest moment, însă identitatea candidatului va fi cunoscută foarte curând.

Un lucru deloc neglijabil este şi acela că sunt voci din interiorul PDL Teleorman care susţin că nici Teodor Niţulescu nu va părăsi acest partid pentru a candida din partea altei formaţiuni politice, oricare ar fi ea, pentru că acesta va continua să se afirme ca membru al partidului şi va fi recompensat pentru eforturile sale atunci când va veni momentul oportun, aşa cum se vehiculează pe surse un zvon, cu un post de secretar de stat în MAI, un mai vechi vis al lui Niţulescu.

One Comment

  1. Nitulescu a ratat „clipa” sa-si indeplineasca visul,cand a fost rugat pe un post de secretar de stat la MAI a refuzat,spunand ca mai are niste polite de platit in judet asa ca a zburat puiu cu ata cu tot si miramas sa nu i se agate vreun lat de gat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.