Eveniment

Bilantul inundatiilor: sute de case, curti si fantani afectate de precipitatiile abundente

 

Pompierii militari, impreuna cu reprezentantii Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta sunt, in continuare, in teren, in localitatile afectate de inundatii si, potrivit informatiilor furnizate de ISU Teleorman, la Tiganesti se actioneaza cu patru autospeciale de lucru, sase motopompe de mare capacitate, opt motopompe remorcabile, sase motopompe transportabile, opt camioane, trei autospeciale de prima interventie si comanda si 45 de pompieri.
De asemenea, la Calomfiresti se intervine cu o motopompa de mare capacitate, patru motopompe transportabile, doua autospeciale de lucru si noua pompieri, in timp ce la Orbeasca se actioneaza cu trei autospeciale de lucru, o motopompa remorcabila, o motopompa transportabila si cinci pompieri.
La Voievoda, autoritatile intervin cu o autospeciala de lucru, o motopompa transportabila si trei pompieri.
In sprijinul autoritatilor din judet au venit forte si mijloace de interventie din cadrul a trei inspectorate pentru situatii de urgenta, respectiv Arges, Giurgiu si Bucuresti, cu doua motopompe de mare capacitate si cinci motopompe remorcabile.
In localitatile afectate de ploile abundente din ultimele zile sunt implicate toate structurile cu rol in gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, precum si cei din cadrul Comitetului Local.

Situatia privind estimarea pagubelor materiale de catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta se prezinta astfel:
– la Tiganesti: aproximativ 100 de locuinte, 90 de anexe si 400 de curti inundate:
– la Orbeasca: aproximativ 42 de locuinte, 50 de anexe, 215 curti si 245 fantani inundate:
– la Didesti: 10 anexe si 1,5 km de drum comunal:
– la Calomfiresti: 10 locuinte si 30 de curti inundate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.