Sport

Bilanțul CSS Alexandria la Cupa Galaxy

Prima competiție de tenis de câmp, programată în anul 2017, a fost Cupa Galaxy, la București, rezervată copiilor de 12 și 16 ani. La concursul respectiv au luat parte și câțiva jucători legitimați la secția de specialitate a CSS Alexandria.

Pe tabloul masculin U16, Vlăduț Pieleanu s-a calificat în turneul final, unde însă a pierdut toate cele trei partide susținute. Rezultatele au fost următoarele: 2-6, 5-7 cu Andrei Ștefan, 1-6, 3-6 cu George Luncașu (câștigătorul competiției) și 0-6, 6-3, 0-6 cu Mihnea Zaharia. Sportivul nostru a ocupat, în final, locul al patrulea în clasament.

La categoria U12 feminin, Eva-Maria Ionescu, principală favorită, a pierdut în sferturile de finală, împotriva Mariei Stăncescu, cu scorul de 6-3, 6-2. Satisfacția platonică a jucătoarei noastre a fost aceea că Maria Stăncescu s-a impus la finalul concursului.

Surpriza plăcută a constituit-o Rareș Pieleanu, care a câștigat lejer competiția la U12 masculin. El i-a învins consecutiv pe următorii tenismani: 6-1, 6-1 cu Eduard Iasnic, 6-1, 6-3 cu Tiberiu Nichita, în semifinale, și 6-2, 6-1 cu Matei Trufaș, în finală. Rareș Pieleanu nu a cedat nici un set pe traseul câștigător, el fiind născut în anul 2007, deci cu doi ani mai mic decât ceilalți participanți.

Cupa Galaxy a fost înscrisă pe agenda oficială a Federației Române de Tenis, iar suprafața de joc a fost zgura, pe terenuri acoperite cu baloane gonflabile. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.