Eveniment

“Biblioteca de vacanță în Europa de acasă – Cărţile nu au vacanţă”/ Activități în fiecare zi de marți, timp de trei luni în Teleorman

Marți, a avut loc o sesiune de lectură organizată de reprezentanții EUROPE DIRECT Teleorman în Grădina Publică “Mihail C. Mănciulescu” din municipiul Roșiori de Vede.

Așadar, pe parcursul a trei ore, organizatorii și voluntarii ED Teleorman au discutat cu vizitatorii și cititorii despre “Europa de azi și de mâine, despre rolul cărții în educația unui copil, despre implicare și spirit civic”. Această întâlnire face parte din cadrul programului “Biblioteca de vacanță în Europa de acasă – Cărţile nu au vacanţă”, care se va desfășura în continuare în locuri neconvenționale.

Marinela Rușanu și Aurelia Bărbuț, reprezentanții ED Teleorman, transmit că aceste întâlniri au ca obiectiv “informarea despre crearea Uniunii Europene, despre procesul de integrare a României în marea familie europeană, despre prioritățile UE pentru anul 2021: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, dar și Conferința privind viitorul Europei”.

În cadrul acestei sesiuni, au participat zeci de adulți, copii și adolescenți. Având în vedere că programul se va derula în fiecare zi de marți, timp de trei luni, în locuri neconvenționale din diferite localități din județ, foarte mulți teleormăneni au ocazia de a participa.

Reprezentanții ED Teleorman anunță că începând de astăzi, 7 iulie 2021, de la ora 20:00, așteaptă cât mai mulți vizitatori în Parcul Central “Av. Nicolae Popescu Vedea” din municipiul Roșiori de Vede pentru a lua parte la “Seara europeană când poveștile prin viață” prin vizionarea unor proiecții video cu tematică europeană și filme animate, adaptate copiilor și tinerilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.