Eveniment

Bianca Chiar, medaliată la concursul internaţional Infomatrix, o nouă propunere pentru cetăţean de onoare al municipiului Alexandria

biancaMonica DUMITRESCU

Celor doi elevi de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, Diana Marin şi Mugurel Enache, medaliaţi cu aur la Concursul Internaţional Infomatrix, anul acesta, pe care primarul municipiului Alexandria i-a propus pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare, li s-a adăugat şi Bianca Raluca Chiar, studentă, fostă elevă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, care în 2014 a obţinut locul I la etapa naţională şi medalie de bronz la etapa internaţională, în cadrul aceluiaşi concurs.

Propunerea a fost înaintată de consilierul local Florin Titirişcă, în şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria, desfăşurată marţi, 16 august.

“Este o tânără deosebită care a câştigat cel puţin tot atâtea premii, la tot atâtea concursuri, ca şi ceilalţi elevi propuşi pentru această distincţie”, a precizat Florin Titirişcă.

Proiectul care i-a adus recunoaştere la nivel naţional şi internaţional în cadrul ediţiei 2014 a Concursului Infomatrix este “Empty Hearts”, un film de scurt metraj prin care Bianca Chiar atrage atenţia asupra problemei copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate şi a dificultăţilor cu care ajung să se confrunte aceştia. De asemenea, filmul propune soluţii şi măsuri de prevenire a problemei expuse. Eleva a declarat că ideea realizării acestui film i-a venit de la povestea propriilor veri de care au grijă bunicii, în timp ce părinţii acestora sunt plecaţi în străinătate la muncă.

Lista cu propuneri pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare în cadrul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Alexandria rămâne deschisă. Titlul de cetăţean de onoare va fi acordat în şedinţa festivă a Consiliului local Alexandria, programată pentru marţi, 30 august, începând cu ora 11.00.

Până acum, acest titlu a fost acordat pentru 40 de cetăţeni, printre care se numără oameni de cultură, oameni de afaceri, dar şi tineri care au contribuit la prestigiul urbei prin acţiunile şi rezultatele lor.

12 Comments

 1. My dears, cetatean implica mult mai mult decat un film in care ne-am scremut un pic sa aratam cat de dureroasa este plecarea din tara a parintilor. Mai bine i-ati face cetateni de onoare pe cei care se intorc inapoi in tara. Cei pe care i-ati facut cetateni de onoare de-a lungul anilor nu merita atata lipsa de respect sa puneti toti putoii alaturi de ei. N-am nimic cu fata personal, dar ne jigniti inteligenta, maestre, cu asemenea „onoruri”!

 2. Florentin

  ‘Spuneti’ nu ‘spune-ti’ 🙂

 3. Bravo Bianca ! Daca ar fi mai multi tineri talentati , muncitori si modesti ca tine cu siguranta tara asta ar arata altfel. Felicitari si parintilor tai ca au stiut sa iti transmita dragostea si pasiunea pentru film si informatica.
  Cat despre rautaciosi : nu-i lasa sa-ti taie aripile ! Din cauza unora ca ei tinerii valorosi pleaca din tara.

 4. Capu Bianca oameni ce te vorbesc de rau sunt oameni invidiosi.Felicitari pentru tot ce ai realizat pana acum si mult noroc incontinuare.Eu sunt mandra ca te cunosc.Bravo Bia

 5. Oana E.D.

  Bianca, cei care te cunosc cred în tine și știu de ce ești capabila, toate premiile pe care tatăl tău le-a enumerat mi se par prea puține pentru toată valoarea pe care tu o ai și ne-ai dovedito tuturor celor care te cunoaștem.
  Credeți-ma doamna video pe care ea la realizat este floare la ureche, pe lângă tate făcute în scurta ei adolescenta.
  Cred ca nu sunteți cea mai apropiata sa vorbiți despre cine nu cunoașteți.Prea mult sau deranjat Bianca și tatăl ei sa va dea prea multe explicați pe care nu le meritați.
  Prea multa atenție doamnei și nu cred ca merita.

  BIANCA știi ca ești minunata și tot ce îți propui în viața realizezi. Eu am sa te sprijin întotdeauna pentru ca , cred în tine.

 6. Bianca Chiar

  Multumesc pentru opinia dumneavoastră, v-o respect, dar totodata nu am cum sa stau impasibila la astfel de cuvinte deoarce stiu ca nu sunt adevărate
  In primul rând, familia mea nu are nici un fel de legătura cu familia Titirisca, se poate proba oricand lucrul acesta.
  In al doilea rând, filmul este facut de mine si nu cred ca sunteti avizata sa Spune-ți ca filmul este prost realizat, juriul de la Infomatrix este atent ales, iar daca dansii au ajuns la concluzia ca merit un premiu nu cred ca este atat de „prost realizat”.
  Este un juriul internațional, cu oameni in domeniu, care ii pune la încercare pe concurenti, toate suspiciunile in cazul meu fiind eliminate o data ce dansii mi au pus întrebări si m-au testat in legătura cu filmul.
  Oricine are cunostinte ma poate pune la încercare si v a vedea ca pot trece de orice verificare!
  De asemenea, am participat si la alte concursuri unde am obținut locuri importante. La un alt concurs, Infoeducatia, am fost pusă sa fac un film pe loc, neavând acces la internet sau vreo alta sursa, iar acesta a fost premiat cu locul 1.
  Este adevărat, tatăl meu are cunostinte in fotografie si videografie, nu m am ferit niciodata sa spun acest lucru! Chiar intr un interviu radio am afirmat fara nicio reținere! De la el am mostenit acest talent de mica si sunt mândră de asta!
  Nu mai pot spune doar ca invidia si răutatea nu ar trebui sa si aibă locul aici. Toți cei care ma cunosc imi stiu potentialul si munca pe care am depus-o sa obțin aceste rezultate!

  • Bianca, tati, capu la cutie. Nu te cunosc, limba romana esti „preaf”, e undeva p-afara si plange in hohote. Ai mai terminat si liceul pedagogic…numai lepre pe acolo in ultimul timp.

  • „Spune-ti”, „care ii pune la incercare”. Bianca, cetatean de onoare! Acum, cand gramatica e proaspata, dar la 50 de ani, vei crea ambuscade unde te vei duce. Deci, oferiti-i, va rog, faimoasa titulatura!

 7. Mda, ar trebui sa verificati daca acesti copii au facut singuri filmul de scurt-metraj. Din surse proprii v-as putea spune ca nu. Aveti, deci, grija cui ii acordati premiul, tinand cont de faptul ca Titirisca si familia lui se cunosc. Deci, irelevant. Nu a adus nimic nou comunitatii duduita. P.S. Parintii ei se ocupa cu filmarile la nunti si filmul e prost realizat.

  • Auzi”duduita”, eu am vazut-o personal lucrând, iar aptitudinile se moștenesc de la părinți și pe parcurs.

   • Stimata doamna, va astept sa rasfoim impreuna diplomele si sa atingem medaliile…P.S. nu sunt mentionate toate…

    Iunie 2012 Premiul I Multimedia Safer Internet Day FAZA INTERNATIONALA

    Iunie 2013 Premiul al II lea”Europa de maine” Faza nationala

    2014
    Mentiune „Lider European” Faza nationala

    Aprilie 2014 Premiul I Short- movie Infomatrix Faza nationala

    Mai 2014 Medalie bronz Short- movie Infomatrix FAZA INTERNATIONALA

    Iunie 2014 Mentiune Concursul „Europa de maine” Faza nationala

    August 2014 Premiul al III lea Multimedia Infoeducatia – Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania Faza nationala

    August 2014 Premiul I Multimedia Infoeducatia – Ministerul Educatiei Nationale Faza nationala

    Septembrie 2014 Mentiune Concursul „Lider European” Faza Nationala

    Membru al juriului in cadrul concursului Infoeducatia Online 2016, sectiunea multimedia

    • Mihaita nu te stresa, daca propunerea venea din partea altui partid – persoane acea domnita nu comenta, probabil ca este platita sa comenteze astfel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.