Politic

Benone Rababoc și Gigi Iancu, variantele PSD pentru funcțiile de subprefecți de Teleorman

Deși Guvernul Ciucă a schimbat pe bandă rulantă o serie de prefecți și subprefecți, în ședința de la mijlocul săptămânii fiind emise 14 astfel de numiri pe funcții, la Teleorman lucrurile nu par încă lămurite.

După ce în privința partidului care să-și asume conducerea Instituției Prefectului Județului Teleorman s-au purtat negocieri îndelungate, atât cu reprezentanții de la nivel central ai partidelor din coaliția de guvernare, cât și în interiorul organizațiilor județene liberale și social-democrate, după ce variantele apăreau și se schimbau peste noapte, până la urmă, mai bun negociator s-a dovedit a fi PNL Teleorman, care a obținut postul de prefect.

Algoritmul împărțirii funcțiilor între cele trei partide, PSD, PNL și UDMR, nu vizează însă doar funcțiile de prefecți. Mai sunt de repartizat posturile de subprefecți, secretarii generali ai prefecturilor, dar și cele de șefi ai diverselor agenții și instituții deconcentrate județene.

Surse din sfera politică transmit că social-democrații teleormăneni, conduși de Adrian Gâdea, speră să le revină cele două funcții de subprefecți, după ce au ratat, la mustață, postul de prefect de Teleorman.

Și, ca să nu fie cumva luați prin surprindere de o eventuală punere pe ordinea de zi a următoarelor ședințe de guvern a unor eliberări/numiri în funcțiile de subprefecți, s-au pus și de acord pe cine să propună: Benone Rababoc și Gigi Dorinel Iancu. Primul a fost, multe mandate, primar al comunei Talpa și propunerea PSD Teleorman pentru funcția de prefect, înainte ca negocierile să fie finalizate, iar cel de-al doilea, a ocupat postul de șef al Serviciului Juridic, apoi al Serviciul controlul legalității, contencios administrativ  aplicarea actelor cu caracter reparatoriu, aplicarea apostilei, procesul electoral, îndrumarea autorităților administrației publice locale din cadrul Prefecturii Teleorman.

Dacă PSD Teleorman va reuși să obțină cele două funcții de subprefecți și să-și impună „candidații”, atunci Florin Tăbărana și Gigi Nădrag (recent instalat pe funcție de PNL) vor trebui să elibereze fotoliile în care de-abia s-au instalat și să se reorienteze.

One Comment

  1. Ce sa faca raboboc?căldări! Gigi in schimb e fff ok

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.