Social

Beneficiarii serviciilor Termic Calor Serv pot solicita sistarea căldurii înainte de 15 aprilie

Carmen Dumitrescu

Pentru că temperaturile sunt deja destul de ridicate o perioadă semnificativă de timp, tot mai mulţi dintre cei care beneficiază de căldură din partea furnizorului municipal de agent termic, Termic Calor Serv, au considerat că nu le mai este necesară încălzirea caloriferelor pe timpul nopţii şi au solicitat directorului Virgil Burcea să ia măsurile necesare în acest sens.

Astfel, din momentul în care temperaturile au început să crească, Termic Calor Serv nu a mai furnizat căldură decât exclusiv pe timpul nopţii, zilele fiind sufficient de călduroase pentru ca oamenii să se simtă confortabil, din punct de vedere termic, în locuinţele lor. Potrivit legii, căldura poate fi oprită dacă în intervalul 18.00 – 6.00, timp de trei zile consecutiv, se înregistrează temepraturi de peste 10 grade Celsius, dar nu mai devreme de data de 15 aprilie. Cu toate acestea, directorul Termic Calor Serv, Virgil Burcea a declarat că, dacă oamenii vor solicita întreruperea furnizării de agent termic mai devreme de data prevăzută în lege, se va proceda în consecinţă. Se pare că au existat până acum solicitări din partea locatarilor a două blocuri din municipiu în acest sens şi conducerea societăţii intenţionează să le îndeplinească dorinţa. Desigur, există riscul scăderii temeperaturilor în perioada următoare, dar dacă oamenii vor să-şi asume acest lucru, atunci conducerea Terma Serv nu-şi poate impune voinţa în faţa lor.

În ceea ce priveşte gradul încasărilor pentru această iarnă, se pare că alexăndrenii care încă mai beneficiază de încălzire în sistem centralizat au achitat în luna decembrie 90% din valoarea facturii, în luna ianuarie 75% din valoarea facturii şi în luna februarie aproximativ 70% din valoarea facturii. Însă, reprezentanţii societăţii spun că, de regulă, oamenii plătesc facturile spre finalul lunii, aşa că e de aşteptat ca gradul de colectare al datoriilor să crească spre finele acestei luni.

În ceea ce îi priveşte pe rău-platnici, directorul Termic Calor Serv, Virgil Burcea a declarat că aceştia nu trebuie să stea liniştiţi, fiind pregătite 20 de dosare pentru a fi trimise în instanţă până în acest moment: “Oamenii trebuie să înţeleagă că vor plăti. Mai ales că nu au sume foarte mari de plată şi aş vrea să văd din partea loc un nivel mai mare responsabilitate. Nu se poate să ai 6 lei de plată la căldură şi să nu te prezinţi să plăteşti. Avem până în acest moment 20 de dosare care urmează să fie trimise în instanţă. Noi i-am invitat pe aceştia la conciliere şi au avut termen pentru a se prezenta pe 20 martie, dar pentru că nu au răspuns invitaţiei noastre, vom lăsa lucrurile să-şi urmeze cursul legal”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.